На територията на цялата страна са проведени 97 специализирани полицейски

...
На територията на цялата страна са проведени 97 специализирани полицейски
Коментари Харесай

МВР с брифинг за мерките преди вота

На територията на цялата страна са извършени 97 профилирани полицейски интервенции  за интервала 19 август-28 септември.  Това съобщи на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

По думите му  в хода на тези повсеместни интервенции са били разкрити над 550 закононарушения. „ Образувани са над 420 досъдебни и бързи производства. По тях са арестувани 446 лица, издирени са 114 лица ”, регистрира той.

 
В хода на спецакциите са тествани стотици пунктове за цветни метали, заложни къщи, сборища на престъпен контингент. „ Проверени са и над 2000 търговски обекта и питейни заведения ”, уточни основният секретар.  

250 сигнала, свързани с нарушение на изборните права на жителите, са получени досега. По тях са формирани 50 досъдебни производства.

" Цената на един глас пораства, в тези избори варира нормално сред 50 и 100 лв.. Вероятно трендове за понижаване на изборната интензивност, водят до повишение на цената на гласовете ". Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на брифинга.

Демерджиев прикани всички, които имат право на глас, да упражнят своя избор в неделя.

" Достатъчно сме свършили, с цел да потиснем практиките по манипулиране на вота. С малко по-висока изборна интензивност, всеки изхарчен лев от тези политически сили няма да докара до никакъв или ще докара до незабележим резултат ", сподели Демерджиев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР