На тържествена церемония в двореца Уиндзор британският престолонаследник принц Чарлз

...
На тържествена церемония в двореца Уиндзор британският престолонаследник принц Чарлз
Коментари Харесай

Принц Чарлз присъди престижен орден на Елтън Джон

На тържествена гала в двореца Уиндзор английският престолонаследник принц Чарлз удостои английската рок звезда и патрон на благотворителна организация - Елтън Джон с достойнството да се причисли към Ордена на кавалерите на достойнството.

Това е едно от най-високите оценки, с които кралица Елизабет Втора може да удостоява жители на Англия и на Обединеното кралство. Кралицата също е член на Ордена на кавалерите на достойнството.

Орденът е основан през 1917 година от бащата на кралицата, крал Джордж Пети. Наградата уважава хора със забележителен принос към изкуството, науката, медицината или държавното управление.

Сред удостоените с това самопризнание са естествоизпитателят Дейвид Атънбъро, канадската писателка Маргарет Атууд, един от най-великите английски спортисти Себастиян Ко.

Кавалери на достойнството могат да бъдат по едно и също време единствено 65 души, предава Българска телеграфна агенция.

Елтън Джон, който получи рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 1998 година, година след гибелта на близката си другарка принцеса Даяна, се причисли към кавалерите на достойнството в почетния лист на кралицата в края на 2019 година за заслугите си в региона на музиката и благотворителността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР