На световноизвестния ливански моден дизайнер Ели Сааб му се сторили

...
На световноизвестния ливански моден дизайнер Ели Сааб му се сторили
Коментари Харесай

Експлозията разруши бутици на световни модни дизайнери

На световноизвестния ливански фешън дизайнер Ели Сааб му се сторили цяла безкрайност няколкото минути, в които трябвало да ревизира дали екипът му от 200 души, измежду които и синът му, са живи и здрави след чудовищната детонация, раздрусала Бейрут, предава организация Reuters, представена от dir.bg.

Като множеството ливанци, гърмежът от 4 август сварил моделиера изцяло неопитен и той имал възприятието, че е избухнал на прага на входната му врата. Сааб видял сина си целия затрупан с кръв. Не могъл да повярва на очите си. Успокоил се едвам когато схванал, че раните по него са повърхностни.

" Следващите 15 минути ми се сториха дълги като два дни. И това не беше единствено поради сина ми. Трябваше да се уверя, че никой от моите хора не е потърпевш, тъй като ние сме едно огромно семейство! ", споделя Сааб.

Експлозията на голямо количество амониева селитра, складирана на пристанището в Бейрут, аргументи гибелта на 178 души, ранените бяха 6000, като опустошения получиха цели квартали.

Основният офис, където е ситуирана щаб-квартирата на дизайнера мощно пострада. Неговият дом на няколкостотин метра разстояние от пристанището, беше изтърбушен от взривната вълна. Тя унищожи бутиците и ателиетата на още двама дизайнери - Зухаир Мурад и Рабин Кейруз, като последният получи съществени пострадвания.

" Това беше огромен удар за нас, разяснява Ели Сааб. Но ние би трябвало да продължим напред! И да бъдем като самия Бейрут - всякога да възкръсваме от пепелта си! "

Екипът на Сааб ще се върне на работа на 20 август, с цел да може да се показа в точния момент на септемврийското фешън шоу в Париж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР