На световния икономически форум в Делфи - Гърция специалисти и

...
На световния икономически форум в Делфи - Гърция специалисти и
Коментари Харесай

Зам.председателят на ЕК Схинас смята, че ще е грешка ембарго на руския газ за Европа

На международния стопански конгрес в Делфи - Гърция експерти и политици от 36 страни разискват опциите за други възможности на съветския природен газ. Гръцката съпротива предизвестява за риск от обществено напрежение заради високите цени на горива и хранителни артикули.

Голяма стратегическа неточност за Европа ще е въвеждане на ембарго за импорт на природен газ от Русия, съобщи на международния стопански конгрес в Делфи заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас. Той разясни, че подобен краен акт ще унищожи единството на 27-те страни членки. На друга позиция е Схинас във връзка с вноса на съветски петрол.

Гръцкият министър на енергетиката Скрекас съобщи изрично, че не е допустимо да спадне цената на тока при високите цени на природния газ. Поради това държавното управление в Атина компенсира част от повишаването на електрическата енергия.

В същото време от опозиционните партии са безапелационни, че енергийните помощи към компании и за битови потребности са алегорични и действително потребителите заплащат непостижими суми. Гръцката съпротива упорства неотложно да се отстранен краткотрайно налози и акцизи върху горивата и стоките от първа нужда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР