На строителна площадка в Китай беше открит нов вид тиранозавър,

...
На строителна площадка в Китай беше открит нов вид тиранозавър,
Коментари Харесай

Откриха нов вид тиранозаври

На строителна площадка в Китай беше открит нов тип тиранозавър, наименуван Пинокио рекс. Откритието беше доказано от екип палеонтолози на шотландския университет в Единбург.

Шотландските експерти оповестяват, че новият тип тиранозавър е имал издължена зурла, поради което е получил и името си Пинокио рекс.

Научното наименование на тиранозавъра е Qianzhousaurus sinensis, а експертите считат, че той е съжителствал на Земята с тиранозавър Рекс преди 66 милиона години през късната креда.

За разлика от тиранозавър Рекс, който е достигал 13 метра дължина, Пинокио рекс е бил дълъг към 8.8 метра и е тежал 800 кг.

 Динозаври

Макар и муцуната на тиранозавър Рекс да е била с по-големи размери, тази на Пинокио рекс е била по-издължена, като по нея е имало и рогца.

Новооткритият скелет на Пинокио рекс е изваден от земните глъбини на строителна площадка в Китай и по-късно е разпознат от палеонтолози от университета на Единбург в Шотландия.

Учените споделят, че преди години са попадали на фосили от същия тип динозаври в Китай и Монголия, само че тогава не са съумели да дефинират с акуратност типа на откритието си.

Според експертите последната находка на китайска строителна площадка сигурно потвърждава, че Пинокио рекс е съществувал и Земята е била населявана и от различен яростен див звяр с величествен тип.

 Птици

Палеонтолози означават и че най-вероятно външният тип на тиранозавъра е бил много смешен поради издължената му челюст.

За сметка на това обаче съгласно учените по всяка възможност Пинокио реск е бил по-бърз от тиранозавър Рекс и се е движил по-безшумно от него.

Наскоро проучване на английският университет в Оксфорд стигна до заключението, че динозаврите не са измрели, както настояват множеството научни теории, а се се трансформирали в птици.

Според откривателите изследванията на 426 типа динозаври са потвърдили, че те са еволюирали с течение на времето, както е станало с множеството животни от тази ера.

Ръководителят на изследването професор Роджър Бенсън декларира, че с времето динозаврите са намалявали размерите си, до момента в който се трансфорат в познатите ни птици.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР