На старта на форума в Давос управляващият директор на Международния

...
На старта на форума в Давос управляващият директор на Международния
Коментари Харесай

Кристалина ни смрази. Цунами удря икономиката

На старта на форума в Давос ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева направи смразяваща прогноза за международната стопанска система. Тя уточни в своя обява в блог, че съществено фрагментиране на международната стопанска система може да коства сред 0,2% и 7% от световното произвеждане.

-->
Според Георгиева общото влияние евентуално би било още по-значително. В допълнение към комерсиалните ограничавания и бариерите пред разпространяването на технологии, фрагментацията може да се усети в миграционните потоци и намаляването на интернационалното съдействие, означи шефът на МВФ.

Тя добави, че решението на тези проблеми е " да се съсредоточим върху това, което е най-важно: търговия, дълг и дейности в региона на климата ".

" Международната комерсиална система би трябвало да бъде укрепена. В този смисъл полемиките в Давос (по време на Световния стопански форум) ще бъдат насърчителен знак, че можем да се движим в вярната посока и да насърчим икономическата интеграция, която носи мир и разцвет на всички ", заключи Кристалина Георгиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР