На снимката: проф. Огнян ГерджиковПиша максимум 2, 50 на 48-ия

...
На снимката: проф. Огнян ГерджиковПиша максимум 2, 50 на 48-ия
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков писа 2, 50 на парламента

На фотографията: проф. Огнян Герджиков
Пиша най-много 2, 50 на 48-ия парламент. Това Народно заседание имаше ниска работливост, работа на празни обороти, дребна градивност и неприятни връзки. Върхът бяха вчерашните грозни и нелицеприятни случки, съобщи проф. Огнян Герджиков, някогашен длъжностен министър председател и ръководител на 39-ия парламент.

Според Герджиков българският гласоподавател е станал очевидец на доста завист и опълчване в настоящия парламент. По думите му в законодателство имало припряност.

„ В развитите западни страни законодателството се приготвя с години, а при нас за няколко дни “, уточни Герджиков. Той счита, че Изборният кодекс излишно е променян 25 пъти, и предвижда, че след няколко месеца ще има нова редакция.

Проф. Герджиков съобщи, че и измененията в Наказателно-процесуалния кодекс се одобряват в последния миг.

Механизмът за надзор на основния прокурор обаче е доста значим. Той планува при данни за осъществено закононарушение от основния прокурор или негов заместител, те да бъдат разследвани от арбитър. Той ще бъде избиран на инцидентен принцип всред дали единодушието си наказателни съдии от Върховния касационен съд (ВКС) и от съдии от окръжните и апелативните съдии с сан арбитър от Върховен касационен съд, които през последните 7 години са работили като наказателни съдии.

Промените плануват и въвеждане на правосъден надзор върху отводите на прокуратурата да образува досъдебно произвеждане.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР