На редовно заседание днес Общински съвет – Казанлък прие разчети

...
На редовно заседание днес Общински съвет – Казанлък прие разчети
Коментари Харесай

ОбС-Казанлък прие разчети за местни дейности на Община Казанлък за 2023 г.

На постоянно съвещание през днешния ден Общински съвет – Казанлък одобри планове за локални действия на Община Казанлък за 2023 година по предложение на Кмета Галина Стоянова. В претекстовете си тя показва, че планът за локални дейности  на Община Казанлък ще обезпечи работата на общината да продължи до приемането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година И през тази година година остава предизвикването пред всички общини да възнамеряват разходната част, без годишен бюджет и в условия на висока инфлация и растящи цени. В гласувания план за локални действия разноските в издръжката на Общинска администрация и нейните второстепенни разпоредители са увеличени само по отношение на високите равнища на инфлация по параграфи за храна, вода, горива, услуги и материали. 

Въпреки растящите цени, Община Казанлък не планува нарастване на локалните налози и такси и ще резервира всички обществени политики на Кмета Галина Стоянова и нейния екип  в интерес на жителите:
-->
подкрепяне на фамилии с репродуктивни проблеми в размер на 30 000 лева.;

 за  подкрепяне на млади лекари, медицински сестри и акушерки, работещи в МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “ ЕООД, гр. Казанлък, в размер на 30 000 лева;

 помощи за лекуване и скъпоструващи интервенции в размер на 20 000 лева;

подкрепяне на младите фамилии за новородените деца с еднократна помощ под формата на ваучер от 500 лева в плануван размер от 150 000 лева;

Средства в размер на 10 000 лева за здравна профилактика на деца в детски градини.

Средствата са заложени във функционалност „ Здравеопазване “, където са разчетени разноските за активността на Общинското дружество „ Кухня майка, в това число Детска млечна кухня “.

С ПМС497/29.12.2022г. се дефинира минималната месечна работна заплата за страната 780 лева, което съставлява нарастване с 9,9%. Предвид провеждането на парламентарни избори през месец април тази година и в следствие - приемане на Закон за държани бюджет за 2023 година, в плана е планувано нарастване на заплати от юни месец с 10% и опазване на личния състав във всички звена.

До приемането на бюджета на общината Общинският съвет, след държавния бюджет, по предложение на кмета на общината, може да утвърждава осъществяване на финансовите разноски за сметка на преходни останки от целева дотация за финансови разноски, от общински доходи и заемни средства, както и за сметка на постъпили доходи през съответния интервал на 2023 година, като в модул „ Капиталови разноски и настоящи поправки “ се вкарват планови данни за обектите/активите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР