На професионалния си празник стотици медицински сестри и други здравни

...
На професионалния си празник стотици медицински сестри и други здравни
Коментари Харесай

Медицински сестри излязоха на протест с искане за заплата от 1500 лева

На професионалния си празник стотици медицински сестри и други здравни чиновниците излязоха на митинг в столицата. Тяхното главно искане е за месечна заплата от най-малко 1500 лв..

Недоволстващите са безапелационни, че тяхната акция би трябвало да бъде подкрепена от целия народ. Протестиращите акцентират, че това е недоволството на "белите престилки ", някои от тях скандираха "Не можете без нас ".

Изготвена е протестна декларация, в която се упорства за смяна на модела за финансиране, стартова заплата в размер на три минимални работни заплати за медицинските чиновници, както и създаване на дълготрайна тактика за развиване на системата и опция за кариерно израстване.

Медиците оповестиха подготвеност за протестни дейности, до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им. Още в понеделник протестната декларация ще бъде изпратена до всички виновни институции.

Протестиращите носеха самолетни билети, на които написа "Тръгвам си ". Медицинска сестра от Видин си бе подготвила алегорично и куфара. Според тях работата им е тежка, а апаратурата – неприемливо остаряла и в доста неприятно положение поради неналичието на пари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР