На присъственото заседание, което ще бъде другата събота, първото решение,

...
На присъственото заседание, което ще бъде другата събота, първото решение,
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Националният съвет на БСП незабавно трябва да подкрепи Радев-Йотова

" На присъственото съвещание, което ще бъде другата събота, първото решение, което би трябвало да вземе Народно събрание на Българска социалистическа партия - е поддръжката на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат. " Това сподели пред БТВ Кирил Добрев, член на Народно събрание.

Според него точно неналичието на ясна поддръжка до този миг, за президентската двойка, оставя чувството за сделки и е взела близо 3% от гласовете на Българска социалистическа партия на миналите парламентарни избори.

Като неточност Добрев дефинира като неточност и посланието на Българска социалистическа партия, че ще подвига налозите, само че действително това повдигане не визира капитала, а труда. " Обясняваме на поколението, което идва и би трябвало да възроди България, че 3 000 лева заплата е доста и би трябвало да му вдигнем налога, а в това време не пипаме 10% налог облага ", разяснява той.

" Нинова би трябвало да се извини на партията и да се отдръпна ", добави Кирил Добрев.

По думите му оставката е персонално решение и никой няма да натиска Корнелия Нинова да я дава. " Тук би трябвало да приказваме за осъзната виновност, тъй като няма ръководител през последните 30 година, който толкоз удобно да е провел парламентарни избори ", сподели Добрев.

Според него Националният съвет би трябвало да избере Изпълнително бюро и зам.-председател, които да приведат партията в кондиция за възможни предварителни избори и президентските в края на годината.

" Вътрешнопартийният избор може да се случи чак след президентските избори ", безапелационен беше Кирил Добрев и направи уточнението, че не е претендент за никакви партийни постове и няма да взе участие при идващ вътрешнопартиен избор.

Според социалиста Слави Трифонов е изпреварил Българска социалистическа партия, тъй като за него дали своят вот младежите. " Г-н Трифонов накара поколението на моя наследник, на тези 20-25-годишните да отидат да гласоподават, опашките на изборите бяха поради него ", добави още Добрев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР