В Бургас водач на листата на БСП ще бъде инж.

...
В Бургас водач на листата на БСП ще бъде инж.
Коментари Харесай

От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото

В Бургас лидер на листата на Българска социалистическа партия ще бъде инж. Петър Кънев

Кристиан Вигенин предстоящо ще е лидер на листата на Българска социалистическа партия за евровота. Напрежение обаче имало при излъчването на претендентите за парламентарните избори, поради решението Манол Генов да не е лидер на листата за Пловдив, а на негово място да застане Веска Ненчева.

Георги Гьоков - министър на труда и обществената политика в кабинета на Кирил Петков, също няма да оглави партийна листа. Бившият вицепремиер и министър на икономическото развиване в кабинета на Жан Виденов Румен Гечев ще води партийната листа във Видин, което няма да му обезпечи обезпечено място в 50-ото Народно заседание. На предходните парламентарни избори на 2 април 2023 година Българска социалистическа партия печели едвам 3442 гласа във Видин, които не са задоволителни и за едно депутатско място. На вота на 2 октомври 2022 година партията получава 41 гласа по-малко и още веднъж няма народен представител от Видин.

Корнелия Нинова ще е лидер на листата в Благоевград и лидерския 25-ти многомандатен изборен регион в София. Борислав Гуцанов - във Варна и Шумен, Атанас Зафиров - Велико Търново, а Кристиан Вигенин, въпреки и да е в конкуренцията за Европейския парламент, още веднъж ще е лидер на листата за парламентарните избори в Ямбол. Към момента не е взето решение за лидер на листата на партията в Кърджали.

Вчера Българска социалистическа партия записва листи в София и София област за предварителните парламентарни избори на 9 юни. Начело на листата в 23 МИР-София е Христо Проданов, а в 24 МИР-София Георги Свиленски. Водач на листата на социалистите в 26 МИР-Софийска област е Иван Ченчев, избиран през последните години от този изборен регион.

Водачите на листите на Българска социалистическа партия за парламентарните избори по градове:

Благоевград - Корнелия Нинова;
Бургас - Петър Кънев;
Варна - Борислав Гуцанов;
Велико Търново - Атанас Зафиров;
Видин - Румен Гечев;
Враца - Генади Събков;
Габрово - Иван Ченчев;
Добрич - Мая Димитрова;
Кърджали - към момента не е избран;
Кюстендил - Николай Каварджиклиев;
Ловеч - Ирена Анастасова;
Монтана - Велизар Енчев;
Пазарджик - Драгомир Стойнев;
Перник - Борис Цветков;
Плевен - Георги Свиленски;
Пловдив-град - Иван Петков;
Пловдив област - Веска Ненчева;
Разград - Симеон Славчев (партия "Мир ");
Русе - Иван Иванов;
Силистра - Иво Атанасов;
Сливен - Деян Дечев;
Смолян - Емил Хумчев;
София 23 МИР - Христо Проданов;
София 24 МИР - Георги Свиленски;
София 25 МИР - Корнелия Нинова ;
София област - Иван Ченчев;
Стара Загора - Драгомир Стойнев;
Търговище - Йорданка Георгиева;
Хасково - Атанас Зафиров;
Шумен - Борислав Гуцанов;
Ямбол - Кристиан Вигенин

Реденето на листата за европейските избори е минало по-спокойно и без изненади. Очаквано по-голямата част от актуалните евродепутати на Българска социалистическа партия не са измежду номинираните.
След последния Национален съвет преди няколко седмици Корнелия Нинова разгласи, че актуалните евродепутати на партията не заслужават втори мандат в Брюксел, тъй като не запомнили къде е партийната централа. Тя направи едно изключение - за Цветелина Пенкова, която ще е в листата за новия европейски парламент. В края на предходната
седмица Петър Витанов разгласи, че няма да взе участие в изборите на 9 юни, а Елена Йончева одобри номинацията на Движение за права и свободи. Бившият партиен водач Сергей Станишев е бил измежду номинациите на партийните структури на Българска социалистическа партия за евровота, само че все пак остава отвън класирането на Националния съвет.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР