Израелската армия пое контрола над ключовия граничен пункт Рафах между

...
Израелската армия пое контрола над ключовия граничен пункт Рафах между
Коментари Харесай

Израел пое контрол над ГКПП Рафах

Израелската войска пое контрола над основния граничен пункт " Рафах " сред Газа и Египет , оповестява " Ройтерс ".

Тя нахлу в града в южната част на анклава следи в миг, когато вероятностите за съглашение за преустановяване на огъня висят на косъм.

Късно нощес палестинската въоръжена формация " с предлагането за помирение от медиаторите седем месеца след началото на войната, която изтласка над един милион поданици на Газа в южната част на анклава.

Израел съобщи, че и стартира военна интервенция в Рафах.

Израелски танкове и самолети удариха няколко региона и къщи в града през нощта. Атаките предизвикаха гибелта на 20 палестинци и раниха няколко други, откакто засегнаха минимум четири къщи.
 На три крачки ли е мирът в линията Газа?!
На три крачки ли е мирът в линията Газа?!

Какво планува съглашението за прекъсване на огъня в анклава

" Израелските окупатори осъдиха жителите на линията на гибел след затварянето на граничния пункт " Рафах ", предизвести Хишам Едуан, представител на граничния пункт в Газа. Те осъдиха на гибел и пациенти с рак заради колапса на здравната система, добави той.

Израел заплашва да нахлуе в Рафах, където допуска, че има хиляди бойци на " Хамас " и са държани десетки заложници. Според Тел Авив успеха е невъзможна без завладяването на Рафах.

Говорител на граничните управляващи в Газа съобщи, че Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах " - главен маршрут за помощ към разрушения анклав, е затворен заради наличието на израелски танкове. Армейското радио на Израел по-рано заяви, че силите му са там.

Съединените щати притискат Израел да не стартира военна акция в Рафах, до момента в който не изготви филантропичен проект за палестинците, потърсили леговище в града.

Израел твърди, че п о-голямата част от хората са евакуирани от зоната на военните интервенции.
 Израел удостоверява евакуацията на Рафах
Израел удостоверява евакуацията на Рафах

Военните приканиха жителите в източната част на града да се реалокират

Палестинците бяха инструктирани посредством текстови известия на арабски, телефонни позвънявания и листовки да се реалокират в така наречен от израелската войска " разширена филантропична зона " на към 20 км от града.

Над 34 600 палестинци са починали от началото на войната, съгласно здравни чиновници в Газа. Организация на обединените нации предизвестява, че гладът в анклава е неминуем.

Войната стартира на 7 октомври, откакто " Хамас " атакува Израел, умъртви към 1200 души и отвлече други 252, от които за 133 се счита, че остават в плен в Газа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР