Калоян Методиев е втори в листата на БСП в 25

...
Калоян Методиев е втори в листата на БСП в 25
Коментари Харесай

Брожения в БСП - Калоян Методиев е втори в листата за София 25

Калоян Методиев е втори в листата на Българска социалистическа партия в 25 регион София.  Това излиза наяве от за регистрация на листата на социалистите.

Този регион е прочут като лидерски, защото там нормално листите се водят от водачите на партиите. Българска социалистическа партия се придържа към това неписано предписание, защото лидер на листата е лидерката Корнелия Нинова.

Второто място на Методиев провокира съществени брожения в средите на социалистите, защото това значи, че той съвсем несъмнено ще стане народен представител. От няколко години Методиев е доста непосредствен на Нинова, само че преди този момент има много спорна политическа биография, изключително от позиция на редовите социалисти.

От 2001 година до 2003 година Методиев е интернационален секретар на Младежкия съюз на демократичните сили (МСДС). Представлява партията в Младежката Европейска национална партия. След това е и ръководител на МСДС.

На парламентарните избори през лятото на 2005 година е лидер на листата на ОДС за област Търговище. По-късно през същата година напуща Съюз на демократичните сили, дружно с по-голяма част от членовете на НИС на МСДС и регионалните ръководители на организацията.

От 2007 до 2013 година е ръководител на партия Общество за нова България. След това се отдръпва от дейна политическа активност. Връща се още веднъж в политиката, когато през 2019 става шеф на кабинета на президента Румен Радев, като остава на този пост за към една година.

В края на 2021 година Методиев към този момент е шеф на политическия кабинет на министъра на стопанската система и промишлеността. Постът по това време се заема от Корнелия Нинова. 

" Звънят ми приятели да ми описват за новия девиз на Българска социалистическа партия, който към този момент бил “130 години стигат, времето е наше! ”. В първия миг не разбирах, само че след това видях новината, че водачът на младежи Съюз на демократичните сили Калоян Методиев е втори в листата на Българска социалистическа партия с лидер Корнелия Нинова. 

Преди няколко дни във връзка " прехвърлянето " на Елена Йончева  в Движение за права и свободи - кардиналната и с " държавническо " мислене Корнелия Нинова сподели: “ Рано или късно зависимостите лъсват ”. Няколко дни по-късно Методиев (СДС) е един до друг с Нинова в листата на лидерския 25 МИР.  Не къде да е, а на второ място, което го прави автоматизирано народен представител.

Е, няма по какъв начин да не се съглася с Нинова този път - зависимостите лъснаха. Кръвта вода не става.  

На всички социалисти поисквам хубава вечер и вместо Емил Димитров, от през днешния ден ще би трябвало да си пускат към този момент Богдана Карадочева. 

Политическа партия: Към социалистите от Благоевградска област - нали знаете от кое място ще влезе Нинова? "  

Това разяснява във фейсбук Кирил Добрев, деен конкурент на Нинова, който преди година бе изключен от Българска социалистическа партия. Той загатва, че Нинова ще влезе в Народното събрание от Благоевград, където също е лидер на лисата, с цел да освободи място за Методиев.

Социалистите в 25 регион - София обаче биха могли да избутат Методиев по-надолу в листата посредством преференциално гласоподаване. Достатъчно е други претендент или други претенденти да съберат най-малко 7% от преференциално подадените гласове.

Според Изборния кодекс на парламентарни избори е обезпечено само мястото на лидера на листата, защото всички бюлетини, в които няма маркирана преференция, се броят като преференциално подадени за него.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР