На пръв поглед в днешно време изглежда доста голяма рядкост

...
На пръв поглед в днешно време изглежда доста голяма рядкост
Коментари Харесай

Казаха на Джейми, че е "дебела", за да продава козметика, но тя успя

На пръв взор в днешно време наподобява много огромна необичайност новобранецът да завоюва, изключително в супер конкурентни и мултимилиардни промишлености, като тази на козметичните артикули, написа profit.bg.

В тази промишленост има някои значими международни играчи, тъй че не се случва постоянно елементарна компания освен да бъде харесвана, само че и да излезе преди всички. Точно това обаче се случва с Джейми Кърн Лима, съосновател и основен изпълнителен шеф на IT Cosmetics.

Лима неотдавна получи премия за принос към козметичната промишленост, тъй че на нея не й е непозната светлината на прожекторите, изключително откакто продаде компанията, която основава във всекидневната си, на L’Oreal за 1.2 милиарда $ през 2016 година Историята на компанията Лима и нейната компания обаче по никакъв начин не е лека.

Най-завладяващият образец за усложненията, които IT Cosmetics изпитва при опитите й да придобие дял от пазара на първокласни козметични артикули, идва под формата на напъните на Лима да набере капитал в ранните стадии от основаването на компанията.

При приемане на премията си неотдавна тя описа за срещата си с евентуални вложители. Това бе “определящ миг,” спомня си тя.

Инвеститорът взема решение да пасува с финансирането на IT и когато Лима желае да разбере от какво е подбудено решението му, той й споделя: “Просто не съм сигурен, че дамите ще си купуват грим от някого, който наподобява като вас, разбирате ли, с вашето телосложение и тегло.”

Вместо да бъде сломена от провалянето и язвителната забележка, Лима намира ентусиазъм и чувство за задача. “Почувствах нещо надълбоко в мен,” спомня си тя.

“ И си споделих: " Не. Грешите.” Тя взема решение освен да продължи, само че и си слага като задача да потвърди какъв брой доста е бъркал този вложител и други като него, които споделят сходни възгледи.



От личен опит Лима знаела, че светът на козметичните артикули е бил подготвен за смяна. Преди това тя е била сполучлив ТВ водещ и страдала от розацея и хиперпигментация. Тя основава своя лична компания, тъй като имала потребност от артикули, които й помагали за нейните проблеми и знаела, че има и други дами, които се чувствали по същия метод.

От този миг насам Лима намира стратегически благоприятни условия да потвърди, че дамите са подготвени да купуват артикули от компания, която ги популяризира с лица и тела, които наподобяват тъкмо като техните, разрешавайки проблеми, с които същинските дами се сблъскват всеки ден, а не следвайки пожелателна или недостижима визия на съвръшенството.

Големият пробив на IT Cosmetics идва, когато получава опция да продава продуктите си във веригата QVC, а Лима взема решение да показа артикули, които разчупват стандарта на това, което е считано за стандарт — включително 73-годишна жена и афроамерикански модел с акне, макар че получават много препоръки от специалисти да не го вършат. Продуктите се разпродават при дебюта в QVC, а останалото, както се споделя, е история.

“Сега, седем години по-късно, всички компании за грим демонстрират същински дами на фотоси преди и след,” хвали се Лима.

Що се отнася до оня вложител, който Лима загатва при приемането на премията си, тя отбелязва, че в случай че е вложил в IT Cosmetics, “това щеше да бъде най-успешната инвестиция в историята на неговата компания”.

Той се свързва с Лима след придобиването на компанията й от L’Oreal. “Поздравления. Не бях прав,” се споделя в неговия имейл.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР