На прага на новия отоплителен сезон, очаквано интерес и коментар

...
На прага на новия отоплителен сезон, очаквано интерес и коментар
Коментари Харесай

Инж. Павлин Костов: Парно в Сливен ще има и цените няма да са непосилни

На прага на новия отоплителен сезон, предстоящо интерес и коментар провокира цената на парното, дали ще го има и какъв брой ще коства топлината за клиентите на сливенската топлофикация.

Изпълнителният шеф на сдружението инж. Павлин Костов разяснява за Дарик, че оповестеното 20-процентно нарастване се резервира. Продължава сключването на самостоятелни контракти с всички консуматори, като по този метод се подсигурява, че сметките няма да надвишават сумите, заложени в съглашението.

Нека клиентите на " Топлофикация - Сливен инж. Ангел Ангелов “ да не се тормозят. Отопление ще има в града, поради спекулациите по тази тематика. Запаси от горива и запаси имаме. Готови сме да посрещнем зимата “, увери Костов.

По думите му, преди началото на отоплителния сезон има присъединени спомагателни клиенти, като броят им се усилва.
Изпълнителният шеф разясни, че заложената ремонтната стратегия е съвсем изпълнена. Финализират се останали дребни елементи от подхванатата активност. По изкопните действия, дело на Топлоелектрическа централа Сливен, все още се възвръщат нарушените тротоари и тревни площи.

Чуйте в аудиото:

Инж.Костов разгласи преди дни, че сдружението възнамерява реализацията на нова инвестиция, произвеждане на сила от фотоволтаици.

В момента сливенският Топлоелектрическа централа употребява въглища като главно гориво и с цел да работи в бъдеще в унисон с екологичните условия на Европейския съюз, би трябвало да постави старания за последователно заменяне на употребяваното сега гориво с други възможности, които са щадящи за околната среда и отделят минимално количество или нулеви въглеродни излъчвания.

Другият план на сливенската топлофикация касае пазаруване и инсталиране на територията на ТЕЦ-а на два когенератора на газ, които взаимно да създават електрическа и топло сила.По този метод ще се понижи доста количеството употребявани въглища.

Инвестициите в газови когенератори са част от тактиката на сдружението за по-зелено произвеждане на сила посредством последователно унищожаване на въглищата като гориво, което ще докара до понижаване на въглеродните излъчвания.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР