На поисканата среща с президента Радев медицинските работници го увериха,

...
На поисканата среща с президента Радев медицинските работници го увериха,
Коментари Харесай

Медицински специалисти се срещнаха с президента

На поисканата среща с президента Радев медицинските служащи го увериха, че протестните им дейности не са предизвикани единствено от ниските заплати, само че и от желанието им за смяна на здравния модел. Те не пропуснаха да упоменат и за натиска, който се упражнява върху тях от страна на работодателите им, поради дейната позиция в протестните дейности.

''Здравната система има интерес българинът да е болен, тъй като пациентите генерират доходи. “, по този начин обобщиха оценката си за опазването на здравето у нас някои от протестиращите.

По думите на президента Румен Радев, е належащо в центъра на здравната система да бъде подложен индивидът и неговото здраве, а не облагата от заболяванията на пациента. Държавният глава изрази поддръжката си към справедливите претенции и се ангажира да спомага за разрешаване на проблемите в границите на своите пълномощия. Неговото умозаключение беше, че протестните дейности на медицинските експерти и неудовлетвореността на пациентите в България демонстрират, че здравният модел би трябвало да бъде преосмислен.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР