На открито в пространството на пешеходната зона на бул.Витоша и

...
На открито в пространството на пешеходната зона на бул.Витоша и
Коментари Харесай

Балет Арабеск на прага на новия сезон 2020/2021

На намерено в пространството на пешеходната зона на бул. " Витоша " и бул " Патриарх Евтимий " от 18.30 ч. ще можете да предвкусите прекарването, което Ви чака на ГАЛА-ВЕЧЕРТА, с която БАЛЕТ " АРАБЕСК " открива НОВИЯ СЕЗОН 2020/2021 на 11 септември на лятната сцена " ПЛАТФОРМА А6 ", НДК от 20.00 ч.

На 11.09. 2020 година, тъкмо в 20.00 часа, на сцената на Платформа А6, НДК, Балет „ Арабеск “ ще " дръпне завесата " и постави началото на новия сезон със своята въздействаща церемония, в която сме подбрали за вас най-хубавите фрагменти от репертоара на трупата през годините.

Билети на касите на: НДК, Музикален спектакъл (02/943 19 79), или online www.eventim.bg.

 Балет

Балет „ Арабеск “ ще показа една атрактивна стратегия, изпълнена с обич, пристрастеност, хубост, комизъм и малко горест. Тази стратегия постоянно е посрещана с продължителни овации и по тази причина взехме решение да открием новия сезон със същата стратегия.

Мястото е НДК, откритата сцена „ Платформа A6”, началният час е 20:00, а датата е 11 септември. Билетите са към този момент в продажба и може да закупите на:www.eventim., EPAYGO, на касите на Музикален спектакъл и билетния център на НДК.

Подарете си красива страст с вдъхновяващото осъществяване на танцьорите на Балет „ Арабеск “.

В програмата на Гала-вечерта ще видите спектакли на непознати гост-хореографи от Германия, Израел, Съединени американски щати и Обединено Кралство ", работили с трупата през последните години, а по този начин също и специфична селекция от най-любимите на публиката спектакли на български хореографи както и.

" СВОБОДНО РАЗПОЛОЖЕНИ МИСЛИ "

Музика Нилс Фрам, Ламберт, Сократис, Синопулос Квартет, Макс Рихтер

Хореография – Аршак Галумян, Германия

Сценография – Никола Налбантов

Костюми - Яна Саленко

Репетитор – Олеся Пантикина

Един театър за Времето, което тече и в никакъв случай не стопира, само че и за времето на нашия човешки живот. „ Свободно ситуирани мисли “ улавя моменти от живота на човешкото създание, мъж или жена и за това по какъв начин времето ги среща. В центъра на театралното пространство е сложено дърво, само че и песъчлив часовник в това време – един безконечен знак и самобитен модел на Вселената и на индивида по правилото на сходството. Спектакълът е нереален и дава опция на публиката да сътвори свои лични истории.

„ ДВОЙНСТВЕНОСТ “ премиера 2005 година

Музика – Астор Пиацола

Хореография – Лиз Лий (Обединено Кралство) и танцьорите На Балет „ Арабеск “

Костюми – Цветанка Петкова Стойнова

Репетитор – Олеся Пантикина

Танцьорите на балет “Арабеск” основават „ Двойственост “ по стихове на Пабло Неруда, въз основата уъркшоп, извършен от английската хореографка Лиз Лий с трупата, както и на личната си подготовка и насъбран опит. Лиз Лий е моделирала придвижванията на танцьорите и съгласно нея тяхната отдаденост към нови способи на работа и ентусиазмът им са били същинска наслада за нея.

Езикът на творбата съчетава по извънредно атрактивен метод традициите на Изтока и Запада, танца и бойните изкуства.

Това е театър, който трупата танцува на драго сърце и съвсем без спиране повече от 10 години.

„ THE LONELY PEOPLE “

Хореография - Мириам Енгел

Музика - Рахманинов,

Репетитор – Олеся Пантикина

Спектакълът The Lonely People на израелската хореографка с български корени Мириам Енгел, внучка на балерината Дора Мушанова, влияе с персоналния, живописен и неповторим език и дизайн, основани както на модерни техники, по този начин и на театрални способи.

Хореографията ѝ вълнува публиката по внимателен, само че праволинеен метод. Без предубеждения. И визира модерни въпроси за идентичността и характерността.

„ ПЪТЯТ МИ С ТЕБ “

Хореография – Ангелина Гаврилова

Музика – Макс Рихтер

Репетитор – Олеся Пантикина

Ще вървим дружно до края, който ще ни настигне във време друго за мен и за теб.

„ БЛА, БЛА…. “, премиера 2015 година

Музика – Джони Транк и Джус отбор

Хореография – Морис Кози (САЩ)

Хореографът Морис Кози трансформира хлапашкото равнодушие, младежката прохлада, култът да бъдеш готин, coolмодата и радостния непукизъм в подигравателен и безсърдечен инструмент за разкритие на шанса да живееш в постпостмодерните времена. Спектакълът е в задъхано, съвсем шеметно движение, пъстър, цветен и находчив.

„ ДАНЦОН 2 “

Музика - Артуро Маркес,

Хореография - Боряна Сечанова

Репетитор -Олеся Пантикина

Данцон2 „ Видяхме един оркестър, в който музикантите безусловно не допираха земята. [...] И на първо място видях на всяко едно лице нещо, което постоянно съм вярвал, че музиката е – чиста наслада. Общуване и наслада. “ Сър Саймън Ратъл

Това е музика, която те кара да се обърнеш, да забележиш индивида, минаващ около теб, да се усмихнеш, да пожелаеш да го докоснеш и да танцуваш…

„ КЪСНА ИСТОРИЯ “

Музика – Макс Рихтер

Хореография – Филип Миланов

„ БОЛЕРО “

Хореография – Маргарита Арнаудова

Музика – Морис Равел

Костюми - Мария Трендафилова

Репетитор – Олеся Пантикина

«Болеро» носи мощно изразена програмност и впечатляваща атмосфера, където балетното придвижване е стилизирано в ритъма на испанския танц. Заслуга за експресивната оцветеност на танца има полифоничността в хореографията на Маргарита Арнаудова.

«БОЛЕРО» е един от емблематичните спектакли на балет «Арабеск», останали в завещание от огромната хореографка и шеф на трупата Маргарита Арнаудова. «БОЛЕРО» е от най-играните спектакли, останал в репертоара на балет «Арабеск». Костюмите на Мария Трендафилова също способстват за оригиналността и колоритността на спектакъла. Спектакълът е подложен за пръв път през 1987 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР