На остров в Индийския океан от близо 60 хиляди години

...
На остров в Индийския океан от близо 60 хиляди години
Коментари Харесай

Мистериозен остров крие затворена общност от 60 века

На остров в Индийския океан от близо 60 хиляди години живее мистериозна общественост, необезпокоявана от хода на историята в останалата част на света.

За това споделя антропологът Ричард Брансън, който попаднал инцидентно на изолираната цивилизация, до момента в който провеждал свое проучване на развиването на античните култури в Източна Индия.

От небето островът, който има размерите на Манхатън, наподобява като идилично райско кътче с невероятни плажове и гъста гора, само че туристи или риболовци не смеят да стъпят там, поради страховита известност на жителите му.

Всеки, решил да стъпи на острова или даже да се приближи до него, рискува да бъде атакуван от членовете на племето, което го населява, споделя Брансън. Туземците държат да имат нулев контакт с външния свят.

За първи път за жителите острова се разчу през 2006 година, когато племето умъртви двама мъже, които ловяха риба прекомерно покрай острова. За живеещите в околните острови обаче негостоприемността на съседите им е известна от дълго време.

Районът е подложен в алената зона за селскостопанските самолети, защото представителите на популацията на острова са известни с навика да стрелят с огнени стрели по ниско летящи самолети или хеликоптери, тръгнали на разследващи задачи.

Островът се намира в Бенгалския залив. На доктрина е част от Индия, само че на процедура държавното управление няма никакъв надзор върху него. Знае се, че той е обитаем от най-малко 60 хиляди години. Официалното название на острова е Северен Сантинел.

Недокоснати от актуалната цивилизация, доста малко се знае за санталийците, техния език, техните ритуали. Това се дължи на огромната заплаха, която носи контактът с тях.

Те рядко са снимани от близко и съвсем в никакъв случай не са заснемани на видео. Повечето от фотосите и видеоклиповете, които съществуват, са с неприятно качество.

Експерти считат, че санталийците са единствените оживели и до през днешния ден представители на коренното население на Индия, което последователно изчезнало и се претопило с идването на арийците в останалата част на субконтинента.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР