На официална церемония днес кметът Калин Каменов и финансовият директор

...
На официална церемония днес кметът Калин Каменов и финансовият директор
Коментари Харесай

Враца приветства най-големия нов инвеститор в региона

На публична гала през днешния ден кметът Калин Каменов и финансовият шеф на МД Електроник ЕООД – Вацлав Крал подписаха контракта за покупката на парцел във Враца, където ще бъде построен цех.
Фирмата закупува терена за близо 1 400 000 лв., а цялата инвестиция е в размер на 21,5 милиона лв.. Като начало заводът ще даде работа на 300 индивида, като за стартова заплата за нискоквалифицираните чиновници е планувано заплащане от 1 000 лв.. Предприятието ще създава кабели за транспорт на данни и електронни съставни елементи.Планира се построяването на индустриални, логистични и офис здания във Враца.
„ Това е най-голямата инвестиция във Враца след построяването на торовия колос „ Химко “ и е една от най-големите в района. Благодарение на положените старания, положителната връзка и договаряния, които продължиха повече от една година, към този момент сме все по-близо до построяването на цех във Враца. Вчера нашите сътрудници получиха документ за вложител клас „ А “, а през днешния ден прекосяваме към същинската част – подписването на контракт за закупуване на терена, върху който ще се построи завода. Тук е мястото да загатна, че разкриването на новите 300-та работни места и привличането на нови вложители, няма да попречи на локалния бизнес, а ще направи по този начин, че доста врачани да се върнат в родния си град. Благодаря за доверието от страна на Министерство на стопанската система, Българска организация за вложения и всички, които направиха допустимо този бизнес проект, да се трансформира в действителна инвестиция. Със взаимни старания показахме, че Враца може да е желан сътрудник и да се развива като европейски град “ – съобщи кметът Каменов преди подписването на контракта.
Финансовият шеф на немската компания, съобщи, че е признателен за опцията да разшири активността на компанията точно във Враца. „ Стартирахме нашия план преди три години, като успяхме да обиколим всички източноевропейски страни и доста български градове. Община Враца беше доста гостоприемна, а екипът на кмета Каменов оказа огромна поддръжка в границите на договарянията. МД Електроник развива активност на 3 континента и има над 5000 чиновници, като поддържаме идентични стандарти във всички страни, Враца няма да направи изключение “ – сподели Вацлав Крал. В рамките на срещата той показа главната активност на компанията. Финансовият шеф Вацлав Крал разяснява, че разполагат със личен обучителен център, в който чиновниците да получават спомагателна подготовка
На церемонията участва и изпълнителният шеф на Българската организация за вложения, издала най-високия клас „ А “ за вложител – Стамен Янев. „ Желая триумф и съм уверен, че това е едвам първата крачка на една сполучлива история във Враца, в района, а за какво не и в цялата страна “– сподели Янев.
Кметът Калин Каменов съобщи, че главното условие към вложителя е достойното възнаграждение. „ Добрата вест е, че преди да се открие завода, ще бъде асфалтиран бул. „ Европа “ – още една основна инвестиция, извънредно значима за квартал „ Сениче “ – сподели кметът и добави, че това ще е първата крачка за новото развиване на Враца.
В края на срещата бе подписан контракта за покупко-продажба на общинския парцел, ситуиран сред ж.к. „ Сениче “ и квартал „ Кулата “, където ще се построи завода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР