На тържествена церемония на площад “Христо Ботев бяха изпратени участниците

...
На тържествена церемония на площад “Христо Ботев бяха изпратени участниците
Коментари Харесай

„Ботеви дни

На тържествена гала на площад “Христо Ботев ” бяха изпратени участниците в 76 Национален туристически поход “По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица ” . оповестиха от Общината.

Кметът Калин Каменов поздрави походниците. “Благодаря Ви по тази причина, че сте част от едно от най-емоционалните и патриотични събития в нашата страна. Искрено се надявам Ботевият поход да не е екскурзия, а едно преживяване, което да ви накара да усетите страстта, атмосферата и желанието, което е водело Христо Ботев и четата му.
 Община Враца
Тяхната всеотдайност слага началото на пътя към нашата независимост. Бъдете здрави, пазете се един различен и носете Ботев в сърцето си ",  сподели още кметът Каменов. Приветствие към Ботевите поклонници насочи и регионалният шеф - Надя Донкинска.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи секретарят на Врачанска митрополия - отец Николай Костадинов. В знак на благодарност пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя.
 Община Враца
На събитието участваха още: националният представител Мартин Харизанов, заместител регионалният шеф Николай Николов, подполковник Симеон Гаджев, заместник-кметовете на Община Враца, ръководителят на Националния поход Евгени Филипов, поданици и посетители на Враца.

Общия брой на походниците е над 1800, като по стъпките на Ботев потеглят 52 групи от 18 регионални града в страната. За първа година в похода се включват и ученици на българското учебно заведение във Виена.

Откритата сцена на централния площад ще посрещне титаничните музиканти и любимци на няколко генерации - “ Фондацията ” . Началото на концерта е в 20:00 часа.
 Община Враца
Кулминация в програмата е първото по рода си патриотично аудио-визуално шоу с над 200 дрона . Спектакълът ще показа моменти от живота и делото на поета и бунтовник Христо Ботев. Началото е в 21:30 часа , още веднъж на площада.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР