На някои от въпросите относно съществуването на НЛО и извънземни

...
На някои от въпросите относно съществуването на НЛО и извънземни
Коментари Харесай

Нов проект ръководен от Харвард ще търси извънземни

На някои от въпросите по отношение на съществуването на НЛО и извънземни цивилизации може да се отговори посредством нов интернационален проучвателен план, управителен от Харвардския университет.

Проектът „ Галилео “, воден от професора по астрономия от Харвард Ави Льоб, ще търси запис на извънземни цивилизации, способни на технология, надминаваща това, което познаваме на Земята. Той ще употребява наблюдения от телескоп, задачи, които изпращат камери в космоса и др.

„ Предвид неотдавна откритото обилие от системи Земя-Слънце, проектът„ Галилео “е отдаден на изказванието, че хората към този момент не могат да пренебрегват възможното битие на извънземни софтуерни цивилизации (ETC) “, се споделя в изказване на екипа.

Проектът идва след държавния отчет за неидентифицирани въздушни явления и междузвезден обект, Оумуамуа, който влезе в нашата Слънчева система през 2017 година като аргументи за търсене и потвърждаване на съществуването на ETC.

Льоб съобщи пред USA TODAY, че концепцията за плана е, че „ в бъдеще ще открием повече обекти от междузвездното пространство, а тези, които наподобяват особени, би трябвало да проследим, като изпратим камера на галактическа ракета, която се приближи до тях и да ги снима от близко. „

Той прибавя, че планът ще разреши на учените да прегледат по-нататък неидентифицираните обекти в космоса, откакто отчетът на държавното управление беше оповестен предишния месец.

„ Онези военнослужещи и политици, които приказват за неидентифицирани въздушни феномени, не са били подготвени и специалисти в региона и това е нещо като да помолите водопроводчик да ви изпече торта “, сподели Льоб. „ Не бива да желаеме от тях да схванат какви са обектите в небето. Това е работа на учените. “

Екипът, който включва професори от университетите в Принстън, Кеймбридж и Стокхолм, дружно с изкуствен интелект, ще изследва съществуващите и бъдещите астрономически изследвания, с цел да разпознава междузвездни обекти, които се опълчват на актуалните научни пояснения.

Събраните данни ще бъдат налични за обществеността и екипът съобщи, че процесът ще бъде изцяло транспарантен. Льоб отбелязва, че планът може да не открие реформаторски доказателства за междузвездни обекти, само че изясни, че проучването въпреки всичко ще помогне на учените да схванат други „ атмосферни феномени “.

„ Това е тъкмо като риболовна експедиция “, споделя той. „ Вие не знаете какво ще уловите и аз в този момент не желая да върша никакви догатки. “

Льоб въпреки всичко назова плана „ един от най-завладяващите въпроси, на които науката може да отговори “. „ Това ще има големи последствия за обществото и човечеството “, сподели Льоб. „ Ако намерим доказателства за по-умно дете в нашия галактически блок, това ще промени метода, по който мислим за нашето място във Вселената и връзките посред ни “, споделя той.

„ Ако затворим капаците на прозорците си и кажем – нямаме съседи. Ние сме най-умните и не сме подготвени даже да погледнем през прозореца си, тогава ще запазим незнанието си, тъкмо както в дните на Галилей, “ заключава професор Ави Льоб.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР