На мястото на взривовете от ракети в Източна Полша вече

...
На мястото на взривовете от ракети в Източна Полша вече
Коментари Харесай

Полша е събрала доказателства за отклонилата се от курса ракета

На мястото на гърмежите от ракети в Източна Полша към този момент са събрани доказателства, които демонстрират последователността на събитията, съобщи през днешния ден украинската организация УНИАН, базирайки се на ръководителя на Бюрото за интернационална политика при президента на Полша Якуб Кумох.

„ Днес има доста доказателства, че една от ракетите, които е трябвало да смъкват съветската ракета, не е поразила задачата, системата за самоизтребление не е сработила и тази ракета, за жалост, докара до нещастието “, сподели Кумох, визирайки двамата убити от ракетата локални поданици.

По думите му на мястото на злополуката работи полско-американски следствен екип, а украинците също са поискали достъп до следствието.

" Ако двете страни са съгласни и доколкото знам няма възражения от американска страна, такъв достъп може да бъде възложен в близко бъдеще. Ако проверяващият екип няма забележки на техническо равнище, а такива евентуално няма да има, тогава няма причина да се отхвърля достъп на украинците “, каза той.

На въпрос с какви доказателства разполага следствието, той отговори:

„ Фрагментите от ракетата, дълбочината на кратера, специалистите пресмятат посоката, от която е изхвърчала ракетата, даже количеството гориво, което е употребила “.

Кумох акцентира, че " никой не упреква Украйна, че съзнателно бомбардира полска територия ".

„ Оня ден Русия бомбардира Украйна и Русия носи цялостната отговорност за всичко, което пада. Това е като обстановка, в която човек е стъпил на пътя и е провокирал конфликт сред кола и рейс. Колата ли е отговорна? Не, индивидът, който стъпил на пътя и предизвикал случая е отговорен ", - сподели той.

Припомняме, че полският президент Анджей Дуда съобщи, че детонациите в Източна Полша са били трагичен случай, а Варшава не счита случая с ракетата за нахлуване против страната, защото падналата ракета съгласно Дуда евентуално е била изстреляна от украинските сили за противовъздушна защита.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР