На много места в Руската федерация регионалните елити се подготвят

...
На много места в Руската федерация регионалните елити се подготвят
Коментари Харесай

Гудков: Много губернатори се готвят за разпад на Русия

На доста места в Руската федерация районните елити се приготвят за възможен разпад на страната. Формират се силови подразделения под формата на „ териториална защита “, съобщи пред изданието Гордон съветският опозиционер Генадий Гудков, полковник от ФСБ в оставка.

Той отбелязва, че чеченският водач Рамзан Кадиров счита да сътвори своя частна войска.

„ Кадиров се готви за разпад на страната съгласно мен. Всички тези негови неща: " Ще върша частна войска “ (…) Всичко това приказва, че Кадиров се окопава, продължава да укрепва своята автономност, самостоятелност. И мисля, че той схваща, че в случай че в този момент всичко стартира да се разпада, той ще се опита да вземе за себе си някаква част от Кавказ. “ – разяснява Гудков.

По думите му, за Кадиров е все едно къде ще води война и желае да се опасяват от него.

„ И, естествено, той ще стартира да образува някакво лоби, допустимо е и своя политическа мощ. Мисля, че Кадиров към този момент тихичко стартира да се готви за разпад на страната. Той схваща, че на путиновия режим не му остава още доста. “ – добавя той.

„ Теоретически (Русия) може да се разпадне на случаен брой елементи – това ще бъдат дейности на районните управляващи, елитите. Какво съставляват районните елити? Това са същите такива властнически, тоталитарни ръководители, които просто в мътната вода при отслабването на путиновия режим ще се опитат да сграбчен тлъсти части. “ – отбелязва Гудков.

„ Не инцидентно е толкоз известна тематиката за образуване на силови подразделения под формата на така наречен териториална защита. Струва ми се, доста губернатори си направиха сметката, че в тези условия, не е неприятно зад паравана на сигурността на района да образуват някаква войска, която след това може нещо да направи: или нещо да отбрани, или да удържи нещо, или най-малко да им подсигурява персоналната сигурност. “ – споделя още той.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР