На миналия 14 февруари, когато мнозина празнували Свети Валентин, Дон

...
На миналия 14 февруари, когато мнозина празнували Свети Валентин, Дон
Коментари Харесай

Мъж скочил в ледени води, за да спаси куче

На предишния 14 февруари, когато мнозина чествали Свети Валентин, Дон Чатън избавил живот. „ Той не можеше да знае по какъв начин кучето е попаднало там и какъв брой време е било там. Забеляза го и се притече на помощ ”, описват очевидци. В този характерен февруарски ден Дон разхождал кучетата си. На път за у дома към тях се доближил мъж:

— Случайно да сте виждали сив териер тук? – попитал той.
— За страдание не, само че мога да оказа помощ с търсенето  предложил Дон.
— Ще съм доста признателен.

Около час, а може би и повече, те търсиха кучето, само че го нямало на никое място. Но минавайки през пешеходния мост, кучетата на Дон забавили ход. Човекът свел очи, с цел да види какво толкоз ги интересува, само че без да забележи нищо, траял. Обаче неговите четириноги другари по този начин и не помръднали.

Дон се върнал и към момента се ослушвал, когато чул циврене, което идвало отдолу под моста. Мъжът незабавно се втурнал към реката. Оставяйки ключовете и телефона си на сушата, той се гмурнал в ледените води.

„ Е, какво друго можех да направя? Разбрах, че до момента в който не дойдат спасителите, териерът може да не издържи “, споделя Чатън. „ Познавах добре тази река, тъй че не рискувах доста, тъй като там, където беше кучето, не е доста надълбоко. “

На места по реката към момента имало лед, не било елементарно да се стигне до удавника. Но най-трудното било да извади кучето от водата.

В последна сметка всичко приключило наред, Джаксън териерът бил избавен и предаден на притежателя. Прегледан е от експерти, оказало се, че всичко с него е наред.

Дон Чатън е именуван воин, макар че той непретенциозно декларира: „ Просто свърших мръсната работа. Истинските спасители са Мило и Дюк, тъй като те видяха давещия се и ми подадоха сигнал! “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР