На летище София“ кацна първият самолет с българи от Великобритания,

...
На летище София“ кацна първият самолет с българи от Великобритания,
Коментари Харесай

Първият самолет от Лондон вече е в София, всички пътници се тестват на летището


На летище София “ кацна първият аероплан с българи от Англия, откакто падна двудневната възбрана на полети от острова поради открития там нов вариант на COVID-19, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Още преди да излязат от терминала на аерогарата всички идващи се изследват на място с бърз антигенен тест, според новата заповед на здравния министър. Днес се чака да кацнат общо 8 аероплан а от Обединеното кралство.

„ Всичко беше наред, нямаше проблеми. Изследваха всички от полета от Лондон. Моят резултат е негативен, допускам, че за всички ще е по този начин. Полетът беше съвършен, всичко е наред, само че не считам, че е нужно такова посрещане да имаме “, показа Анелия Белчева.

Ако пасажер даде позитивен резултат, той ще би трябвало да изтърпи 14-дневна карантина, а при негативен – тя е 10 дни. Много хора обаче недоумяват за какво би трябвало да бъдат изолирани, в случай че са дали негативна проба.

„ Има недомислици и неясноти “, безапелационен е Божидар от Костенец, който е избрал да прекара Коледните празници в родината си, макар усложнената противоепидемична конюнктура. Като интернационален водач и чиновник в интернационална транспортна компания във Англия, той споделя за транспортния безпорядък, който бе провокират с налагане на възбраната.

„ Имаме шофьори-българи в Дувър, които се пробват да изоставен сухопътната граница към този момент трети ден. Границите към този момент са отворени, само че има запушване, както и условие на френските управляващи за отрицателен PCR тест. Поради тази причина имаше закъснение, конфликти с полицията. Положението не е по никакъв начин добре “, уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР