На Консултативния съвет по зърно ще обсъдим няколко възможни варианта.

...
На Консултативния съвет по зърно ще обсъдим няколко възможни варианта.
Коментари Харесай

Джиков за протестите на зърнопроизводителите: Ще обсъдим да има ли преговори с украинското правителство

На Консултативния съвет по зърно ще обсъдим няколко вероятни разновидността. Един от тях е засилен надзор - разбори на всичко, което влиза на равнище граници. Вторият - да стартираме договаряния с украинското държавно управление. Но ще бъде доста мъчно на равнище държавно управление с държавно управление да ограничим бизнес дейностите на две частни компании. Така заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков разяснява митингите на зърнопроизводителите.

Джиков съобщи, че измежду коментираните разновидности е и в това число компенсиране от спешния запас, както и да се усили със 75 млн. евро от спешния запас на Европейски Съюз помощта под формата на обезщетения. „ Ще обсъдим с сектора обстойно и нашироко всички вероятни разновидности за излизане от рецесията ”, акцентира зам.-министърът.

„ Трябва оттук насетне да се ограничи вносът на слънчоглед в България, тъй като с него е най-сериозният проблем и по складовете има към 1,300 млн. тона. Това е количество, което ще бъде модифицирано в страната ни до месец юли. Натискът понижава ”, акцентира той.

Недоволството на овощарите

В четвъртък се е състояла среща, на която представители на седем браншови организации не били позволени, настояват овощари. „ Сигнал за проблем с овошките е подаден в Министерството на земеделието единствено от една браншова организация ”, уточни Джиков.

„ Отказан достъп изрично декларирам, че няма на безусловно никого. Има единствено едно писмо с искане за среща, входирано от Българската камара на производителите на плодове и зеленчуци. Ситуацията се разиска и се изясни, че няма да оставим никого да бедства ”, акцентира зам.-министърът.

Джиков увери, че всички аграрни производители, които са получили измръзване на насажденията и няма да съумеят да приберат продукцията си, ще бъдат обезщетени.

Борбата с високите цени

Джиков разгласи, че през Министерския съвет ще се подхващат дейности за приемане на закон в Народното събрание за търговията с храни, през който, сходно на Франция и Германия, посредством лостови механизми, ще може да се ограничи надценката при храните. „ Проблемът с надценките рефлектира извънредно отрицателно върху потребителите ”, е мнението му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР