Седмица преди крайния срок - 15 май, 50 652 стопани

...
Седмица преди крайния срок - 15 май, 50 652 стопани
Коментари Харесай

Над 50 000 земеделци получиха близо 300 млн. лева по украинската помощ

Седмица преди крайния период - 15 май, 50 652 стопани получиха 290 882 103 лв. по държавните помощи " Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна " и " Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна ".

Средствата на останалите претенденти по помощта ще бъдат изплатени след осъществяване на спомагателни административни инспекции, оповестиха от Държавен фонд " Земеделие ".

Започва изплащането на парите по „ украинската помощ ”

Подпомагането се дава под формата на директни безплатни средства на аграрни стопани от първичното селскостопанско произвеждане за компенсиране на част от нарасналите разноски за производството. На финансиране подлежат животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни, пчелни фамилии, производители на плодове и зеленчуци, винени лозя, маслодайна роза, тютюн, пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед и рапица.

Осигуряването на средствата за така наречен " украинска помощ " стана допустимо след преструктуриране на средства на Държавен фонд " Земеделие " и обезпечени спомагателни средства от националния бюджет.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР