На конференцията Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и

...
На конференцията Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и
Коментари Харесай

Значимост на отбранителната индустрия и възможности за иновации

На конференцията „ Нарастващи потребности от поддръжка на отбранителната промишленост и благоприятни условия за нововъведения “ министърът на защитата Тодор Тагарев посочи възходящата значителност на отбранителната промишленост в подтекста на актуалните опасности и войната на Русия против Украйна. Според него промишлеността през днешния ден трансцендира обичайното произвеждане на оръжие и муниции, обхващайки сфери като съвременни технологии, галактически проучвания и изкуствен интелект .

Конференцията, открита от вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, сложи акцент на съдействието и взаимоотношението сред другите браншове, наблягайки смисъла на нововъведенията и груповия ангажимент в границите на Европейския съюз и НАТО за подсилване на сигурността и защитата .

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева означи, че вложенията в научноизследователска активност, потреблението на нововъзникващи технологии и насърчаването на съдействието са основни за основаването на новаторска и адаптивна отбранителна промишленост в Европа .

Генералният шеф на Главна дирекция „ Отбранителна промишленост и Космос “ на Европейската комисия Тимо Песонен, както и други високопоставени представители от разнообразни организации и институции, подчертаха положителната процедура на събирането на представители от разнообразни браншове и бизнеса на едно място за продан на хрумвания и съдействие.

Събитието е част от календара за отбелязване на 20-та годишнина от присъединението на България към НАТО и събра над 250 представители на българската отбранителна промишленост, научни организации и държавната администрация за подготовка за бъдещето и усилване на съдействието в региона на сигурността и защитата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР