На извънредно заседание депутатите гласуват на второ четене т. нар.

...
На извънредно заседание депутатите гласуват на второ четене т. нар.
Коментари Харесай

Депутатите ще гласуват актуализацията на бюджетите на ДОО и НЗОК

На изключително съвещание депутатите гласоподават на второ четене така наречен дребни бюджети. Актуализациите на парите за Държавното публично обезпечаване и Националната здравноосигурителна каса бяха признати от бюджетната комисия в края на предходната седмица и през днешния ден би трябвало да минат в пленарната зала. Проектът на държавното управление за промени в бюджета на Държавното публично обезпечаване планува растеж на пенсиите с 10% и включване на коронавирус добавката.

След 11 часа работа през вчерашния ден депутатите от бюджетната комисия насрочиха ново съвещание през днешния ден, с цел да довършат работата по бюджетната рамка на страната. Това ще стане след привършване на бюджетите на Национален осигурителен институт и Здравната каса.

С утвърждението на опозицията приходите в държавната хазна бяха увеличени със 760 млн. лева, а това това докара до скандал в бюджетната комисия с ръководещите. Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев не се съгласи, откакто минути по-рано комисията отхвърли увеличението в акциза на цигарите. Според Василев с това решение страната губи 100 млн. лева от където, съгласно него, могат да се покрият част от увеличените разноски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР