На годишна база НАП отписва между 2-3 млрд. лв. задължения.

...
На годишна база НАП отписва между 2-3 млрд. лв. задължения.
Коментари Харесай

Янев разкри! НАП отписвали по 2-3 млрд. годишно

На годишна база Национална агенция за приходите отписва сред 2-3 милиарда лева отговорности. Това сподели в Народното събрание министър председателят Стефан Янев по време на чуването си в Народното събрание за положението на страната.

" Също по този начин беше открита ниска събираемост, отписване на отговорности по отминалост. На годишна база Национална агенция за приходите отписва сред 2-3 милиарда лева отговорности, като за интервала 2017-2020 година са отписани общо 10 милиарда отговорности. В същия интервал са насъбрани огромни отговорности, които са от порядъка на 10 милиарда лева ", заяви още Янев.

Той разгласи, че най-големият дебитор е натрупал отговорности за 161 млн. лева, има такива с по над 50 млн. лева " Част от тези задължения може да са мъчно събираеми. Първите 100 компании от направения лист на огромните длъжници дължат над 2 милиарда лева Освен това са открити и компании, които имат огромни касови наличност и редовно теглят огромни суми в тяхната активност ", сподели още Стефан Янев.

" И още нещо, което желая да слага на вашето внимание. Установените от Национална агенция за приходите ниско равнище на потвръждаемост на ревизионните актове. За интервала 2017 - 2020 година единствено 55 % от начислените ревизионни актове са събрани. 45% не са събрани. Казано с други числа - начислени са 4 милиарда лева, а като вземания са събрани 2.2 милиарда лева Ревизионните актове са с извънредно ниско равнище на потвърждаемост ", съобщи още Янев. По думите му това приказва за качеството на ревизионните актове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР