На фона на втори протест в защита на най-голямата болница

...
На фона на втори протест в защита на най-голямата болница
Коментари Харесай

Пирогов отново протестира за Балтов и отрече доклада на Здравната каса

На фона на втори митинг в отбрана на най-голямата болница у нас и отстранения ѝ шеф проф. Балтов, медиците от „ Пирогов “ отхвърлиха изказванията в отчета на НЗОК, заяви бТВ.

Лекарят на Стойчо Кацаров го упрекна в неистина. Доц. Петър Атанасов, който е шеф на Коронавирус бранша в „ Пирогов” отхвърли изказванията на здравния министър, че е бил един от фиктивните пациенти с диагноза цироза.

По думите му информацията, че служебният здравен министър е бил фиктивно приет в болница, е изкривена.

„ Диагнозата цироза идва от неистина. Не може един доктор да не прави разлика сред заглавие на клинична пътека и диагноза “, съобщи доцент Атанасов.

Хоспитализация единствено по документи обаче в действителност е имало.

„ Лично аз съм му обяснил, че пущам това Институт по зоология (история на болестта – бел. р.), с цел да не заплаща проучвания, които са много скъпички. Втория път не е спал в болничното заведение. И това е към този момент моето внимание, с което аз съм прекалил и съм го пуснал да е приходящ. Направил съм го като за брат. А той се оказа Павлик Морозов. Продаде ме за дребни политически дивиденти. “, сподели доцент Атанасов.

На втория следващ митинг в отбрана на " Пирогов " и проф. Балтов лекари опровергаха и други констатации в отчета на касата.

„ Имаше освен лекари, само че и медицински сестри, които работеха, до момента в който са заболели, и помагаха на сътрудниците си “, споделя доктор Доросиев.

И този петък за малко медиците затвориха кръстовището пред болница " Пирогов " и обясниха, че се усещат афектирани.

До този миг от Министерство на здравеопазването не са коментирали думите на доцент Атанасов по отношение на лекуването на Стойчо Кацаров

А по отношение на настояванията за оставка на шефа на касата оттова разясниха, че „ избрани лица не желаят НЗОК да извършва отговорностите си " и че „ на никое място в текстовете на ЗЗО, както и в НРД няма посочени „ изключителни " условия, при които да не се реализира надзор “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР