На фона на вечно покачващите се консумативи, свързани с поддържането

...
На фона на вечно покачващите се консумативи, свързани с поддържането
Коментари Харесай

Как се работи с индукционен котлон

На фона на постоянно покачващите се консумативи, свързани с поддържането на едно домакинство, както и на енергийната рецесия, засягаща от ден на ден страни, е добре да се замислите за способи, с които да намалите количеството на изразходваната от вас сила.

Да, елементарно е да замените елементарните електрически крушки с такива, които икономисват сила, само че е доста значимо и какъв брой сила изразходвате, до момента в който готвите.

Подобни размишления ни наведоха на мисълта, че ще е добре да ви срещнем с всички изгоди от потреблението на индукционните котлони, както и по какъв начин да готвите с тях.

Готвенето с индукционни котлони напълно ще промени визиите ви за готвенето като цяло. Това е супериновативна технология, при която топлината се появява непосредствено в готварските съдове. Оттук следват и големи преимущества, като преди всичко е обстоятелството, че пестите доста електрическа сила и време за готвене, а почистването на котлоните е доста по-лесно от това на стандартните. Всъщност готвите напряко като с магическа пръчица, тъй като можете да накарате единствено за няколко секунди вода да кипне и за същото време да я охладите до температура, при която кипенето ще престане.

Спокойно можем да кажем, че индукционните котлони са пръв асистент при готвенето. При работата с тях обаче има и някои тънкости, с които би трябвало да се запознаете, преди да започнете да ги употребявате.

За вярната приложимост на индукционните котлони би трябвало да употребявате единствено съдове, които са предопределени за готвене с индукция. Такива са феромагнитните съдове от неръждаема стомана, чугунените съдове и тези от емайлирана стомана. Никога по време на работа с индукционни котлони не използвайте съдове от мед, алуминий, стъкло, глина или елементарна фина стомана.

Дъното на съда, който употребявате, наложително би трябвало да дава отговор на размера на котлона, тъй като в противоположен случай готвенето може или да не е отмерено, или самият котлон въобще да не разпознае, че върху него има подложен съд за готвене. В случай че различаване сред котлон/съд за готвене не се случи, то пробвайте да поставите съда върху котлон с по-малки размери. За идеално готвене обаче и за вярно систематизиране на мечтаната температура в съда е добре в действителност той да е с дъно, което изцяло пасва на размера на котлона.

 Феромагнитни съдове за индукционен котлон

Както сами се досещате, в случай че до момента сте работили с елементарни котлони, а ви следва работа с индукционни, то ще е належащо да се снабдите и със специфични съдове за готвене. Избирайте единствено такива, които са феромагнитни и са предопределени за готвене с индукция, като вземете поради обстоятелството, че се оферират и такива, които са единствено с отчасти феромагнитно дъно. В този случай ще се нагрее единствено феромагнитната зона и температурата няма да се разпредели отмерено.

По време на избора ви на феромагнитни съдове е значимо предписание с изключение на материала, от който са направени, и размерът им да е съгласуван по отношение на този на котлоните, да следите и дъното на съдовете да са равни. Това се прави освен за отмерено загряване, само че и за да не се надраскват котлоните и плота.

В умозаключение ще кажем, че готвенето с индукция е освен доста елементарно и бързо, само че би ви икономисало и големи разноски. Индукционните котлони са измежду най-енергоспестяващите уреди, измислени до момента, а работата с тях е същинско наслаждение!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР