На фона на световната пандемия от коронавируса, увеличаващото се насилие

...
На фона на световната пандемия от коронавируса, увеличаващото се насилие
Коментари Харесай

Пекин: Китай и Русия носят повече сигурност за света

На фона на международната пандемия от ковид, увеличаващото се принуждение и колапса на интернационалния ред поради дейностите на Съединени американски щати, китайско-руските връзки се обрисуват като основни за световната непоклатимост, обявиха след срещата си в петък в Москва първите дипломати на двете страни Уан И и Сергей Лавров, написа Радио Китай.

Според наблюдаващи, сега се открояват ясно две трендове – едната, чийто представители са Съединени американски щати, които отдават приоритет на едностранните дейности и националните си ползи, не зачитайки нормите и разпоредбите в интернационалните връзки, и другата на Китай и Русия, които се пробват да запазят световния ред и по-нататъшния разпад на системата на международното ръководство.

По време конференцията след срещата в Москва Уан И посочи, че всеобхватното стратегическо партньорство сред Пекин и Москва се отличава с огромна резистентност на фона на компликациите в света. Той уточни, че двете страни са построили „ непревземаема цитадела против политическия вирус, който съставлява по-голяма опасност от COVID-19 “.

В коментар за срещата Ли Хайдун, професор в Китайския университет за интернационалните проучвания съобщи, че Китай и Русия имат отговорност и потребност да поддържат главните правила на интернационалните връзки.

„ В момента, когато Съединени американски щати се трансфораха в огромна опасност за световната непоклатимост, създавайки неустановеност, Китай и Русия си сътрудничат, с цел да внесат повече сигурност в света. Двете страни споделят едни и същи показа за интернационалните правила и системата, което основава солидна база за задълбочаване на съдействието им и показва на света високото взаимно доверие посред им “, сподели още Ли Хайдун.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР