На ежегодната конференция на Националната отбранително-промишлена асоциация за специални операции

...
На ежегодната конференция на Националната отбранително-промишлена асоциация за специални операции
Коментари Харесай

National Interest: Учат US спецчастите да воюват с Русия и Китай

На годишната конференция на Националната отбранително-промишлена асоциация за специфични интервенции и спорове с ниска активност представителите на висшето управление, командванията и военните теоретици на Силите със особено предопределение на Съединени американски щати решаваха настоящите задания, стоящи пред изменящия се свят.

Според The National Interest специалистите са стигнали до заключението, че американските специфични сили, които преди този момент са взели участие в битката против тероризма и протестите, би трябвало да премислят по какъв начин да реагират на изменящите се закани, в това число евентуален спор с Русия и Китай.

В продължение на близо 20 години силите със особено предопределение на Съединени американски щати са ангажирани в битката с тероризма и протестите, само че в този момент те би трябвало да премислят по какъв начин да отговорят на изменящите се закани от 21-ви век, в това число евентуалния спор с Русия и Китай.

Според The National Interest, на годишната конференция на Националната отбранително-промишлена асоциация за специфични интервенции и спорове с ниска активност представителите на висшето управление, командванията и военните теоретици на Силите със особено предопределение на Съединени американски щати решаваха настоящите задания, стоящи пред изменящия се свят.

Изпълняващият длъжността помощник-министър на защитата по специфичните интервенции и спорове с ниска активност, Езра Коен, съобщи, че Пентагонът би трябвало да насочи фокуса си към съперничеството сред великите страни, само че не и да изостави изцяло своите дейности, насочени към въздържане и спорове на високо равнище.

Много от нередовните военни учения и на практика дейности, употребявани през последните две десетилетия, ще останат прекомерно настоящи, въпреки и изменени в сходство с новата политическа конюнктура в света.

„ Трябва да приспособяваме и формализираме тези умения по подобен метод, че да противодействаме на тактиките на нашите съперници и да променим конкурентната среда в наша изгода “, изясни Коен.

„ Нещо повече нашите съперници са потвърдили, че нередовните действия могат превантивно да основат условия в собствен интерес и да вършат всичко това на равнище под прага, при което е евентуално да предприемем ответни дейности с потребление на елементарни сили и средства “, добави той.

Освен това американските военни би трябвало да вземат поради уроците, извлечени през последните 75 години, и да признаят по този начин наречения неточен темперамент на споровете, в които вземат участие.

„ Нашата теория, материално-техническото обезпечаване и подготовката за спор са прекомерно фокусирани върху реализиране на въздържане посредством заплашване или победа в огромна война с с потребление на всекидневно въоръжение, когато простата действителност е, че актуалната война не е толкоз еднопосочно тълкувана “, означи Коен.

За да реши тези задания, командването на специфичните интервенции на Съединени американски щати, което в предишното е служило като изпитателен полигон за нововъведения, би трябвало да продължи да тества нови технологии, преди обстановка, в която при започване на спор ще се наложи да бъдат употребявани непроверени тактичност, способи и последователност на дейностите.

Това може да допуска необятното внедряване на технологии, в това число изкуствен интелект и машинно образование, а командването към този момент е попълнило персоналния състав на Обединения център за изкуствен интелект към Министерството на защитата на Съединени американски щати с няколко експерти по програмиране на ИИ.

„ Силите със особено предопределение във типа, в който съществуват през днешния ден, не подхождат на нашето по-широко общество, което би трябвало да ни накара да се замислим “, заключи Коен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР