На две събития на международно ниво бе домакин Регионален Център

...
На две събития на международно ниво бе домакин Регионален Център
Коментари Харесай

Регионалният Център на ЮНЕСКО в София посрещна две международни събития

На две събития на интернационално равнище бе хазаин Регионален Център София – ЮНЕСКО. Българската столица посрещна 16-ата годишна среща на Експертната мрежа за нематериално културно завещание в Югоизточна Европа. Темата бе „ Нематериално културно завещание в образоватилната система и в неофициалното обучение “. В София се организира и тазгодишният семинар за образование на обучители за европейския клон на световната мрежа на фасилитаторите.

„ Темата за мястото на живото завещание в образованието е извънредно значима, защото отношението към традициите и културата би трябвало да се образува в ранна възраст. С нашите интернационалните сътрудници споделихме скъп опит, който ще ни помогне да намерим верния път на живото завещание към младежите и да заговорим по-добре на техния език ”, сподели Ирена Тодорова, изпълнителен шеф на Регионален Център София – ЮНЕСКО.

Семинарът за образование на фасилитатори също бе ориентиран върху образованието като основен инструмент за запазване на нематериалното културно завещание. Участниците се концентрираха върху началните и междинните учебни заведения и се включиха в разнородни полемики, работни групи и презентации. В рамките на петте дни бяха разисквани и разнообразни положителни практики от страните от ЮИЕ за това по какъв начин живото завещание се интегрира на национално равнище в просветителните стратегии.

В срещите присъединяване взеха представители на близо 20 страни. Събитията се организираха в съдействие с Регионалното бюро на ЮНЕСКО за просвета и просвета в Европа /Венеция/ и Отдел " Живо завещание " на ЮНЕСКО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР