На днешното заседание на Министерския съвет са включени десет законопроекта,

...
На днешното заседание на Министерския съвет са включени десет законопроекта,
Коментари Харесай

Гълъб Донев: „Ин хаус” поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства

На днешното съвещание на Министерския съвет са включени 10 законопроекта, разгласи служебният министър председател Гълъб Донев. Сред тях той отличи Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени персони.

„ Независимият проверяващ орган за противопоставяне на корупцията е мощната имунна система на страната против порочните практики, които позволяват облагодетелстването на малко на брой. „ Ин хаус ” поръчките се трансфораха в емблема за източване на държавни средства ”, добави министър-председателят.

Донев уточни, че в предложенията за промени в Закона за публичните поръчки се не разрешава на изпълнителя да превъзлага поръчката. Предвижда се глоба при положение на нарушаване.

Предстои ни да одобрим спомагателни 20 млн. лв. по бюджета на Министерството на труда и обществената политика за погашение на финансова еднократна помощ за отопление в размер на 400 лв..

Това разгласи служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на постоянното държавно съвещание.

,,Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма “, обърна се министър председателят Донев към министрите си.

За първите два дни от активността на 48-ото Народно заседание са заложени към 70 въпроса към министрите от служебното държавно управление.

Забелязвам ударници в съревнованието за най-питащ депутат, както и министри, които са първенци в категорията „ Най-питан министър “.

Засега шампионата води министър Иван Шишков със заложени 18 въпроса от депутатите.

Разчитаме на същия порив и интензивност в същинската активност на народните представители като законотворци, разяснява той.

Накрая служебният министър председател поздрави и всички именици във връзка Димитровден, и по-специално военния министър Димитър Стоянов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР