На днешния ден, 12 септември 2015 година, се завърнаха трима

...
На днешния ден, 12 септември 2015 година, се завърнаха трима
Коментари Харесай

Трима души се завърнаха на Земята!

На днешния ден, 12 септември 2015 година, се завърнаха трима души на Земята след своя галактически полет. Това са съветският космонавт Генадий Падалка, европейският астронавт Андреас Могенсен и казахстанският космонавт Айдън Аимбетов.

За Аимбетов и Могенсен това бе много къса задача. Те дойдоха на борда на “Международната галактическа станция ” едвам на 4-ти септември, два дни след изстрелването си на 2-ри септември. Тоест те общо прекараха в космоса единствено 10 дни.

В рамките на тези 10 дни беше свършена много работа. Андреас Могенсен даже съумя да ръководи от космоса самоходен уред, намиращ се в тестова лаборатория на Земята.

На Земята през днешния ден се завърна и съветският космонавт Генадий Падалка, който изкара общоприета шестмесечна задача. Падалка излетя в космоса през месец март дружно с астронавт Скот Кели и космонавт Михаил Корниенко. Кели и Корниенко към момента няма да се завърнат, те ще изкарат една година в космоса като подготовка за по-нататъшно асимилиране на Слънчевата система.

Завърналият се през днешния ден Генадий Падалка сложи връх по време на престоя си в космоса! Рекордът е по прекарано сумарно време, което включва всичките му задачи. Падалка е прекарал в космоса общо 878 дни!!!

Предишният рекордьор също бе съветски космонавт – Сергей Крикальов, прекарал общо 803 дни в космоса.

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР