На днешната си среща на индонезийския остров Бали китайският външен

...
На днешната си среща на индонезийския остров Бали китайският външен
Коментари Харесай

Голям пробив в отношенията между САЩ и Китай, какво става с Русия

На днешната си среща на индонезийския остров Бали китайският външен министър Ван И и неговият сътрудник от Съединени американски щати Антъни Блинкън са стигнали до „ консенсус “ за разведряване на връзките сред двете суперсили, означи държавното управление на Китай в известие за диалога, представено от Франс прес.

„ Въз основа на взаимност и взаимни изгоди двете страни реализираха консенсус да положат старания взаимната китайско-американска работна група да реализира повече резултати “, съобщи министерството на външните работи на Китай.

Подкрепата на Китай за войната на Русия против Украйна утежнява в допълнение американско-китайските връзки, които така и така са обтегнати по доста други въпроси, съобщи по-рано държавният секретар на Съединени американски щати на китайския външен министър по време на срещата им, траяла пет часа.

След срещата, състояла се ден след съвещанието на външните министри на страните от Г-20, Блинкън сподели пред кореспонденти, че е мъчно да бъдеш безпристрастен в спор, в който има очевиден агресор. Но съгласно него, дори и това да е допустимо, надали държанието на Китай е неутрално. Всяка страна, в това число Китай, ще претърпи загуби, в случай че интернационалният ред бъде подкопаван.



Блинкън акцентира, че Русия е била изолирана по време на министерската среща на Двайсетте и е останала самотна, до момента в който множеството участници са се оповестили против войната в Украйна. По думите на държавния секретар мнозина министри са отбягвали да контактуват директно с съветския си сътрудник Сергей Лавров, който е напуснал срещата прибързано, евентуално тъй като не е харесвал какво чува.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР