На диета сте. Отвсякъде ви заливат купища информация за това,

...
На диета сте. Отвсякъде ви заливат купища информация за това,
Коментари Харесай

10 храни, които са по-полезни, отколкото предполагате

На диета сте. Отвсякъде ви заливат купища информация за това, кое е потребно и кое не. Различните източници изричат спорни отзиви. Често отговорите, които получавате единствено способстват за объркването ви. И по този начин, потребно или не? Ето лист с 10 храни, които са доста по-полезни в сравнение с сте предполагали:

Яйцата - те в действителност съдържат известно количество холестерол, само че това не значи, че би трябвало да бъдат изцяло изключени от менюто ви. Според Американската асоциация на производителите на яйца, две яйца на ден няма да окажат въздействие върху равнището на холестерол в кръвта на здрав възрастен. Те са богати на витамин А, витамин D и антиоксиданта лутеин. Консумирайте цялото яйце – наличието на протеини в жълтъка и белтъка са идентични.

Картофите - постоянно са заклеймявани поради въглехидратния им състав. Истината е, че един приблизително огромен картоф съдържа 165 калории, 5 грама фибри, 4 грама протеини, 10% от дневната ви доза желязо и задоволява 70% от дневните потребности от витамин С.

 Спагети с кюфтета

Бананите - сходно на картофите и бананите имат високо наличие на въглехидрати, както и на захар. Това е повода нормално да не участват в другите диетични режими. Факт е, че бананите са необикновено потребни плодове, на които може да се наслаждавате с чиста съвест. Един дребен банан има тъкмо толкоз калории, въглехидрати и фибри, колкото една ябълка. Освен витамин С и витамин В6 те съдържат и калий, който подкрепя работата на сърцето.

Спагети с кюфтета - с помощта на желязото и протеините съдържащи се в месото, ликопена от доматения сос и въглехидратите от спагетите, това е едно в действителност тройно попадение. Ако просто се придържате към неголеми порции и каймата, с която месите кюфтетата, не е тлъста, няма причина да не се насладите на това вкусно ядене. Искате то да стане още по-здравословно? Лесно е, заменете елементарните спагети с пълнозърнести, и прибавете малко гъби към каймата за кюфтетата за повече фибри.

 Дюнери

Авокадо - правилно е, че този невероятен плод съдържа мазнини, само че те са ненаситени. Мононенаситените мазнини са здравословни - те понижават риска от инфаркт и други сърдечно-съдови проблеми.

Пилешки бутчета - аленото пилешко месо има незаслужена неприятна известност на артикул с високо наличие на мазнини, който може да затлачи артериите ви. Това, което би трябвало да избягвате, е кожата на пилето. Червеното месо, сходно на авокадото, съдържа огромно количество мононенаситени мазнини. Разликата в цената също не е за занемаряване – бутчетата нормално са два пъти по-достъпни от пилешките гърди.

Дюнер - също може да бъде по-полезен, в случай че просто помолите да не прибавят в него пържени картофки и майонеза. Питката, зеленчуците и тънките резенчета месо в един приблизително огромен дюнер ще покрият напълно потребностите ви от протеини, белтъчини, въглехидрати и фибри единствено с едно-единствено ястие.

 Фъстъчено масло

Царевица - недолюбвана е тъй като е твърда. Твърда е тъй като в действителност е зърно. Една чаша царевични зърна съдържа 5 грама протеини, 4 грама фибри и витамини от В групата.

Кафе - не е просто стимулант. Те е и богат източник на антиоксиданти. Различни проучвания са потвърдили, че умерената консумация на кафе води до понижаване на риска от диабет и усъвършенства паметта.

Фъстъченото масло и фъстъците - съдържат мазнини, само че 30% от калориите за деня би трябвало да идват от здравословни ненаситени мазнини. Няма значение дали ще консумирате пълнозърнест самун с фъстъчено масло или просто ще похапнете малко фъстъци, бадеми или орехи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР