На държавно ниво Турция преговаря за завръщането на руските туристи

...
На държавно ниво Турция преговаря за завръщането на руските туристи
Коментари Харесай

Турция си урежда връщането на руските туристи

На държавно равнище Турция договаря за завръщането на съветските туристи през юли, оповестява АТОР, представена от РИА Новости.

Според турски медии министърът на туризма и културата Мехмет Ерсой и министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу организираха работна среща с губернатора на Анталия Мунир Караоглу и представители на туристическия бранш, с цел да обсъдят проект за възобновяване на туризма.

Очаква се входящият туризъм да нарасне в средата на юли. Според Ерсой турската страна е в тесни контакти с Русия, Англия и Германия, обсъждайки вероятностите за връщането на тези пазари през този летен месец.

" Очакваме туристите да идват интензивно от трите страни ", сподели министърът.

Перспективите за връщане на съветския пазар през юли бяха оценени от представители на турската и съветската туристическа промишленост. Според специалисти на първия стадий, въз основа на опита за възобновяване на въздушните връзки сред Русия и Турция през 2016 година, могат да се пускат постоянни полети първо, а след известно време чартъри.

Както акцентират наблюдаващите, през сезон 2020 всичко ще зависи от стабилизирането на обстановката с ковид в Русия.

Турски специалисти считат, че да се вършат някои дълготрайни прогнози не си коства.

" Ситуацията се трансформира всекидневно. Много остава неразбираемо ", споделя един от представителите на турския туристически отрасъл. " Не е ясно по какъв начин всеобхватната система ще работи в хотелите като част от новите условия за сигурност, кои хотели ще получават здравни документи и по какъв начин хотелите като цяло могат да задоволят всички оферти от туроператори. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР