На брифинг вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов съобщи,

...
На брифинг вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов съобщи,
Коментари Харесай

МС поиска зелена светлина от парламента за преговори със САЩ за нов изтребител

На брифинг вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов заяви, че Министерски съвет предлага на Народното събрание да позволи да се започват договаряния със Съединени американски щати за закупуване на нов изтребител, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Заедно с него в брифинга участваха министърът на стопанската система Емил Караниколов, който ще взе участие в преговорния екип от страна на България, ген. Андрей Боцев и командващият Военновъздушни сили ген. Цанко Стойков.

"Министерски съвет взе решение – предлага Народното събрание да прегледа и да одобри отчета, да разпореди на Министерски съвет да приготви план за интернационален контракт и за договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за придобиване на нов вид военен аероплан и да задължи премиера да следи организацията на договарянията при правене на плана за интернационален контракт. В преговорния екип наложително да вземат участие министърът на стопанската система, на защитата, на външните работи и на стопанската система “, съобщи Каракачанов.

„ Аз доста ясно заявих от дълго време, че водим договаряния със Съединени американски щати, което докара до доста спекулации – надали не, че Министерски съвет е решил да подписа контракт. Имаме увещание от Белия дом, че цената ще бъде поправена “, заяви вицепремиерът.

Каракачанов изясни, че другият вид е бил да се предложи започване на плана изначало, което по думите му значи още най-малко година и половина да забави процесът по подписване на контракт. Според него това не е преференциално за нашите Военновъздушни сили.

Министър Емил Караниколов и ген. Андрей Боцев благодариха за протичащото се през днешния ден.

"Надявам се Народно събрание да даде мандат за водене на договаряния, " сподели Караниколов.

"Комисията си свърши добре работата. Продължава процесът за придобиване на нов изтребител, който е извънредно нужен на нашите Военновъздушни сили ", съобщи ген. Боцев.

Ген. Цанко Стойков дефинира днешното съвещание на Министерски съвет като историческо. Той подсети, че от над 10 години има опити да се стигне до тук.

Очаквайте детайлности!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР