На Благовещение беше открита обновената Клиника по гръбначна хирургия в

...
На Благовещение беше открита обновената Клиника по гръбначна хирургия в
Коментари Харесай

София с уникална медицинска придобивка

На Благовещение беше открита обновената Клиника по гръбначна хирургия в Специализираната болница за интензивно лекуване по ортопедия „ Проф. Бойчо Бойчев” (СБАЛО).

„ Обновеното звено разполага с съвременна операционна, 12 стаи, като 2 от тях са независими с по едно легло. Всяка стая е със личен хигиеничен възел. В реанимацията има две кревати за пациентите незабавно след интервенция. Към отделението ще действа и бранш за битка с хроничната болежка от всякакво естество по цялото тяло, а освен в региона на гръбначния дирек. По отношение на рентгена е неповторим с това, че последно потомство. Предназначен е повече за ортопедия и най-интересното е, че в него има програмен продукт за остеопороза. Така че това е едно преимущество за нашите заболели, на които им следва да си слагат стави или други протези “, сподели особено за ФАКТИ шефът на СБАЛО лекар Валентин Ангелов. Той добави, че клиниката ще работи със НЗОК по съответните клинични пътеки.

Обновената клиника ще даде опция за ранната диагностика на изкривяванията на гръбнака при подрастващите, както и за прецизиране на момента и обсега на оперативно лекуване в сходство със международните медицински стандарти.

Тук ще се прави ранната рехабилитация – изпълнена по актуалните протоколи за лекуване, експертите ще наблюдават резултатите от оперативното и консервативното.

Водещи международни експерти ще показват най-съвременните оперативни способи, техники и процедури за създаване на профилирани екипи в болничното заведение.

В Клиниката ще се лекуват дегенеративните болести на гръбнака – консервативно и оперативно, хроничната болежка – с използване на мини-инвазивни техники. Ще се вкара и електронен указател на пациентите със сколиоза и ще мониторира остеопорозата при пациенти с дегенеративни болести на гръбнака.

Над 1500 годишно са гръбначните интервенции, които се правят в страната. Приблизително 35% от тях са незабавни, плановите са 65%, сочи статистиката. Към сегашния миг в страната нуждата от профилирани клиники (центрове) за спинална хирургия неведнъж надвишава предлагането на медицински услуги в това направление.




























Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР