На българския пазарЗа четвърта поредна година Noble Graphics е най-ефективна

...
На българския пазарЗа четвърта поредна година Noble Graphics е най-ефективна
Коментари Харесай

Седмични новини за маркетинг и реклама

На българския пазарЗа четвърта поредна година Noble Graphics е най-ефективна информационна организация в страната Фотограф: Милена Янкова/БАКА
Агенцията Noble Graphics завоюва най-голямото отличие за успеваемост в 16-ото издание на рекламния конкурс " Effie България " за работата им през последната годината. Другото огромно отличие - за " Най-ефективен рекламодател ", получи дългогодишният им клиент банка ДСК. На второ място в състезанието за организации се класира proof., а третата позиция с идентичен брой точки си разделят организациите Brandworks и Saatchi & Saatchi Sofia, които са част от информационната група " Publicis Groupe България ".

Noble Graphics завоюва общо пет награди, от които три златни за акции на банка ДСК, " Шуменско ", част от Carlsberg Bulgaria, и Vivacom и две бронзови за " Кауфланд " и още веднъж банка ДСК.

, а диалог с най-ефективните организация и рекламодател на годината може да прочетете в броя на " Капитал " този петък
Реклама Бронзова премия за All Channels от състезанието ADC*E Awards 2023
Българската информационна група All Channels Communication завоюва бронзова премия в 32-то издание на състезанието на Art Directors Club of Europe. Отличието е в категория Film & Audio / Craft - music and sound за акцията " Колекция Българска " за " Мебели Виденов ". До финала на състезанието тази година стигнаха още организациите guts & brains DDB с акцията за EVN " Има другарства, които дават светлина " и Human с акцията " Невидимият сутиен " за Fashion Days. Международното жури тази година беше формирано от общо 56 експерти от 21 страни, измежду които и трима български експерти - Васил Петраков от guts&brainsDDB, Надежда Трифонова от NRG Brands и Марсел Леви от Noble Graphics.

В миналогодишното издание на ADC*E Awards българските организации регистрираха по-висок триумф, като с награди си потеглиха шест организации с общо три сребърни и шест бронзови статуетки.


Асоциацията на рекламодателите отличи най-хубавите маркетингови решения на премиите BAAwards
В осмото издание на BAAwards, проведени от Българската асоциация на рекламодателите (БАР), се състезаваха общо 36 акции и планове в трите обособени състезанието, ориентирани към рекламодатели, организации и студенти. Журито в състав от 11 български експерти от информационния бранш, отличи общо 16 от тях с награди, от които седем златни. Най-високото отличие беше връчено на The Coca-Cola Company в категория " Нов артикул ", на Юробанк България за " Нова услуга " и на " Загорка " в категория " Корпоративна обществена отговорност ". От организациите със злато си потеглиха BBDO Group, Noble Graphics и Saatchi&Saatchi Sofia в същите категории. Всички тимове спечелили в студентския конкурс са от Нов български университет с наставник доктор Даниела Кадийска. Златото беше връчено на екипа в състав Вероника Стоянова, Даниела Балевска, Мелина Хаманова и Антония Якимова за плана " Smart Ball - вечно дружно ".
Реклама
По думите на ръководителя на управителния съвет на БАР и на тазгодишното жури Свилен Стрезов, в първите седем издания на състезанието са взели участие общо 286 поръчки, раздадени са 84 награди на 22 рекламодатели, седем организации и два университета, а ползата към BAAwards и междинната оценка на поръчките се покачва с всяка последваща година. " Резултатите ни дават вяра, че пазарът се съживява. Усещаме положителна сила и ентусиазъм, което доста ни радва ", разяснява в допълнение изпълнителният шеф на БАР Росен Мисов.
Проучване за творчеството
Най-големият рекламен фестивал Cannes Lions провежда онлайн изследване за да очертае креативния бизнес, вложенията и прогнозите за идната година. В LIONS State of Creativity могат да се включват експерти от информационната промишленост от целия свят. Проучването лишава 15 минути, а крайният период за попълване на онлайн анкетата е 31 декември. Всички участници могат да се включат и в лотария за продобиване на билет за фестивала Cannes Lions през 2024 година Резултатите от изследването ще бъдат показани в уебинар.
Cineland е новият киноиграч в София
В Bulgaria Mall отвори порти кино от веригата Cineland, която до момента оперираше в по-малки градове като Велико Търново, Плевен и Търговище. Залите са осем с общо 670 места, като на това място до юни 2022 година се обитаваше обект на " Кино Арена ". Инвестицията на съдружниците Божидар Илиев и Янаки Дерменджиев е малко над 3 млн. лева Със стъпването си в столицата веригата става четвъртата със свое кино, откакто Cinema City, " Арена " и Cine Grand имат по няколко обекта.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР