На българския пазар Победителите от рекламната гилдия proof. и Noble

...
На българския пазар Победителите от рекламната гилдия proof. и Noble
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама

На българския пазар
Победителите от рекламната колегия proof. и Noble Graphics описват за пътя до оценката " Агенция на годината " и провокациите пред рекламата в България Източник: ФАРА
На най-големия креативен фестивал у нас ФАРА статуетките " Творческа организация на годината " и " Медийна организация на годината " отидоха при организациите proof. и Noble Graphics. Пред " Капитал " спечелилите разясниха положението на рекламния бизнес у нас, връзките по време на война и поуките от тазгодишното издание на фестивала.

Тазгодишното мото на форума " Гилдия " повдигна доста полемики и разбуни духовете за проблемите на промишлеността. Сред най-наболелите провокации не престават да бъдат дефицитът на фрагменти, нелоялните практики при провеждането на състезания за избор на организации, ниското възнаграждение за креативния артикул и връзката сред клиенти и организации.
Реклама Най-големият рекламен фестивал през погледа на Емил Захариев
Обявяването на спечелилите от рекламния фестивал ФАРА провокира дискусия измежду експертите в сектора. Арт шефът и режисьор Емил Захриев показва своята позиция за смисъла от събитието и премиите за промишлеността, оценките на журито и наградените рекламни акции. Той беше и член на Storytelling журито в тазгодишното издание на ФАРА.
Съветът за електронни медии позволи всички претенденти за шеф на Българска национална телевизия Източник: Дневник Реклама
Съветът за електронни медии (СЕМ) позволи по документи всички осем претенденти, поискали да вземат участие в състезанието за шеф на Българската национална телевизия (БНТ), Това реши регулаторът на постоянното си съвещание в сряда. На 23 юни ще бъде извършена полемика всъщност кои претенденти ще бъдат позволени до чуването на 27 и 28 юни.
Списък с искащите поста на общоприет шеф на Българска национална телевизия: - актуалният шеф Емил Кошлуков; - журналистът Сашо Диков; - режисьорът Ирина Величкова; - спортният публицист Сашо Йовков; - членът на публичния съвет на Българска национална телевизия Василена Матакева; - някогашният шеф на новините в Би Ти Ви Венелин Петков; - някогашният шеф на БНР Радио Кърджали Красимир Ангелов; - доцент доктор по телевизионна публицистика в Софийския университет " Св. Кл. Охридски " Светлана Божилова.

" Тревожни трендове ": медийният регулатор разиска отражението на риалити форматите върху детската душeвност Дискусията завърши с извода, че сходна среща е даже закъсняла и следващи сходни разисквания са извънредно нужни Източник: Youtube.com Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Инфраструктура 3 Свят 1 Политика 2 Свят 3 Свободно време 1 Инфраструктура 2 Политика 3 Свят Реклама
Психичното здраве на подрастващите през последните години става все по-лабилно, а родителите им значително не управляват какво наличие гледат по малките екрани децата им. Това са част от изводите от полемиката на Съвета за електронни медии (СЕМ) на тематика " Отражението върху децата на наличните за тях риалити формати ". Събитието се организира предходната седмица и на срещата участваха още представители на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), на Национална мрежа за децата и редица психолози.

Председателят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова разяснява, че медиите не просто отразяват действителността, те постановат моди, включително и поведенчески, които към момента неукрепналите персони на децата следват. Според нея медийният регулатор няма желание да се трансформира в цензор на наличие. Съвет за електронни медии си дава сметка, че комерсиалните медии разчитат на облага напълно от атрактивното си наличие, само че не по-малко значимо е и психологичното здраве на децата.
Шведската PR организация Rud Pedersen откри първи офис в България Гергана Анева и Мортен Руд Педерсен, президент и създател на Rud Pedersen Бюлетин Маркетинг и реклама
Получавайте най-важното и забавно от маркетинга: вести, рекламни акции, разгласи за работа
Вашият email Записване
Реклама
Основаната в Швеция европейска група за консултантски услуги в региона на връзките и връзките с обществеността Rud Pedersen Group откри офис в София. Това е петият нов пазар на групата за тази година след започването на активност в Лондон, Париж, Варшава и Рига.

За момента екипът на българския офис се състои от пет души, ръководени от шефа Гергана Анева. Тя показа, че компанията е избрала България като нов пазар поради потребностите на клиентите, които съставлява. PR организацията съветва фирмите по въпроси, свързани с въздействието на обществените политики върху активността им, обществената администрация и регулаторните рамки. В Rud Pedersen Group работят над 440 експерти в 13 страни.
Стипендия на името на проф. Петев 2022: Силата на думите във време на световни рецесии
Бъдещи PR експерти могат да аплайват за стипендия с авторско есе на тематика " Силата на думите във време на световни рецесии ". Организаторите от Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО) целят да провокират бъдещите експерти да показват своята позиция по отношение на огромните промени в обществата и бъдещето на връзките. Важно е обсъжданите въпроси да бъдат модерни, само че и оптимално доближени до научните ползи на проф. Тодор Петев, български социолог и откривател на всеобщите връзки. Победителят ще получи стипендия в размер на 1000 лева Журито ще връчи и специфична премия на стойност 400 лева Желаещите да вземат участие могат да изпратят материалите си до 3 юли на имейл.

Дигитален бизнес
Големите софтуерни компании ще съблюдават новия кодекс на Европейски Съюз за битка с дезинформацията Европейската комисия е измежду главните мотори на опитите за световен регулаторен надзор върху интернет платформите по какъв начин да популяризират новините и информацията Източник: Reuters
Водещи софтуерни компании потвърдиха, че ще се причислят към обновената версия на кодека на Европейски Съюз за битка с дезинформацията. Решението идва на фона на засилено гледище на страните от съюза за по-ефективно следене и унищожаване на консуматори и групи, които популяризират агитация и подправени вести онлайн. Фейсбук, Twitter, Гугъл, Microsoft и TikTok са измежду фирмите, които ще вземат участие в новите правила на блока, оповестява Financial Times.

Това е следващият опит на Европейски Съюз да управлява властта на огромните софтуерни компании. Европейската комисия е измежду главните мотори на опитите за световен регулаторен надзор върху интернет платформите по какъв начин да популяризират новините и информацията.
Фейсбук готви огромна смяна с по-малко наличие от другари
Вътрешна записка от ръководителя на Meta Том Алисън, който дава отговор за Фейсбук, разкри, че обществената мрежа готви сериозна промяна в метода си на действие, която ще ограничи наличието от другари на потребителите за сметка на предложени изявления, без значение от кое място идват те, пишат от

Целта е Фейсбук да проработи като " мотор за разкриване " (discovery engine), по сходство на потока на наличие на конкурентното приложение TikTok. Meta явно търси по какъв начин да монетизира по-ефективно трафика си, откакто натискът от регулаторите през последните години ограничи съществено вида и количеството данни на консуматори, които може да продава.

Медиен бизнес
Джейми Бартлет, BBC: Технологиите отдалечават хората от демократичната народна власт Джейми Бартлет се включи онлайн по време на тазгодишното издание на конференцията Digitalk Фотограф: Цветелина Белутова
Джейми Бартлет е английски публицист, прочут най-много с подкаста си от поредицата на BBC The Missing Cryptoqueen, отдаден на българката Ружа Игнатова и нейната криптосхема OneCoin. Автор е и на няколко книги на софтуерна тема, измежду които The People vs. Tech и The Dark Net. В изявление за " Капитал " журналистът разяснява зависимостите сред развиването на технологиите и възможния завършек на демократичните демокрации.

По думите му има фундаментална несъответственост сред високоскоростните технологии и " бавната " демократична народна власт. " И не упреквам никого за това. Двете просто не работят добре дружно. Не са направени да работят дружно. " В изявлението Бартлет загатва още, че пандемията е ускорила този развой: " Направи ни доста по-зависими от тези технологии. Вероятно може да го видите даже по улиците - най-малко аз сигурно мога. Не чаках всичко да свърши с някакъв огромен гърмеж, по-скоро с постепенна загуба на доверие в демократичните демокрации. " Пред " Капитал " Бартлет приказва още за отговорността на софтуерните колоси, таргетирането на аудиторията и проблемите при логаритмите на обществените мрежи.
Свободни позицииТази седмица от " Технополис България " са оповестили вакантни позиции за и. От Hop Online си търсят а от CloudCart Свързани публикации Джейми Бартлет: Технологиите отдалечават хората от демократичната народна власт 17 юни 2022, 07:00 Победителите от рекламната колегия 17 юни 2022, 06:55 Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (14 юни) 14 юни 2022, 09:29 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР