На 90-годишна възраст е почитал британският режисьор Майк Ходжис. Той

...
На 90-годишна възраст е почитал британският режисьор Майк Ходжис. Той
Коментари Харесай

Почина режисьорът на "Флаш Гордън" Майк Ходжис

На 90-годишна възраст е почитал английският режисьор Майк Ходжис. Той си е отишъл в събота в дома си в Дорсет, като причина за гибелта не се загатва. Майк Каплан, негов другар и продуцент на последния му филм I`ll Sleep When I`m Dead, е удостоверил информацията пред Guardian.

Ходжис бе най-известен с мрачните си гангстерски филми, измежду които се откроява " Хванете Картър " (Get Carter) от 1971 година с Майкъл Кейн в основната роля. През 1980 година той снима галактическата опера " Флаш Гордън " с присъединяване на Орнела Мути и Макс декор Сюдов и музиката на " Куин ". Тя води до още съдействия с именитата рок група. 

Ходжис е роден в Бристол през 1932 година Дебюта си прав в малкия екран, а Get Carter е първият му пълнометражен филм. На идната година с Кейн работят в комезийния трилър Pulp, а през 1974-а режисьорът екранизира фантастичния хорър на Майкъл Крайтън The Terminal Man. Ангажиран е за режисьор на " Поличбата 2 ", само че напуща плана поради недоразумение с продуцентите и остава в надписите единствено като съсценарист.

След края на 80-те Ходжис работи единствено върху два престъпни кино лентата - " Крупие " (1998) и I`ll Sleep When I`m Dead (2003). И до през днешния ден обаче се регистрират заслугите му към английското и международното кино. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР