На 9 април украинските власти ще извършат евакуация на цивилни

...
На 9 април украинските власти ще извършат евакуация на цивилни
Коментари Харесай

Открити са 10 хуманитарни коридора

На 9 април украинските управляващи ще извършат евакуация на цивилни по 10 филантропични коридора, заяви вицепремиерът, министър на реинтеграцията на неконтролираните територии на Украйна Ирина Верещук.

От Мариупол до Запорожие ще може да се пътува с персонален превоз, посочи тя. Ще може да се напусне Бердянск, Токмак, Енергодар и Мелитопол в Запорожие както с персонален превоз, по този начин и с рейсове.

От Северодонецк, Лисичанск, Попасная, село Горское в Луганска област и Рубежне ще бъде осъществена евакуация до град Бахмут.

Генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация, повтори в петък, че Русия е подготвена да разгърне филантропични коридори във всяка посока в Украйна допустимо най-скоро.

Ситуацията на линията на прикосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. В Донецката и Луганската национални републики оповестиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци. На 24 февруари съветският президент Владимир Путин, в отговор на молба на водачите на републиките на Донбас за помощ, разгласи специфична военна интервенция, ориентирана към денацификация и демилитаризация на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР