На 8 ноември се проведоха тържествените заседания на новообразуваните общински

...
На 8 ноември се проведоха тържествените заседания на новообразуваните общински
Коментари Харесай

Клетви положиха кметовете на Ружинци, Макреш и Брегово

На 8 ноември се организираха тържествените съвещания на новообразуваните общински препоръки в Ружинц, Макреш и Брегово, свикани със заповед на регионалния шеф на Видин Албена Георгиева.

В община Ружинци поставиха клетва 11 общински съветници, кметът на общината Александър Александров, който стартира своя втори мандат, и двама кметове на кметства: Надя Иванова – Дреновец и Васко Иванов – Бело поле. За ръководител на Общински съвет – Ружинци бе определена Димитринка Гергова.

„ Продължавайте да работите за възстановяване на виталната среда, за възстановяване на живота на хората. Продължавайте напред по същия метод, както работехте и досега “, сподели регионалният шеф в приветствието си към Александър Александров и новоизбраните общински съветници.

В Макреш общинските съветници гласоподаваха доверие на Николай Николов за ръководител на Общинския съвет. Преди да го изберат с скрито гласоподаване, 11-те членове на локалния парламент поставиха клетва на тържественото съвещание, водено от регионалния шеф Албена Георгиева. Митко Антов пое за повторно ръководството на община Макреш. Официално встъпи в служба и кметът на Раковица – Николай Ненчев.

Започна първия си мандат и кметът на община Брегово Илиян Бърсанов. Нов ръководител беше определен и на Общинския съвет. Дейността му през идващите 4 години ще управлява Иван Вълчов. В състава на локалния законодателен орган влизат 11 общински съветници. Заедно с тях и кмета на Брегово, поставиха клетва и Таня Маринова – кмет на Ракитница и Венизел Флоров – кмет на Гъмзово.

Областният шеф на Видин Албена Георгиева моли към новоизбраните представители на локалното самоуправление да работят в единение, спазвайки закона и волята на хората, които са ги избрали. „ Пожелавам Ви доста здраве, сили и мъдрост. Не забравяйте, че подобряването на изискванията за живот в общината е главно Ваше предопределение и обвързване “, сподели в умозаключение Албена Георгиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР