На 62 години след дълго боледуване почина бившият капитан и

...
На 62 години след дълго боледуване почина бившият капитан и
Коментари Харесай

Тъжна вест: Почина бивш капитан и треньор на Локо Пловдив

На 62 години след дълго боледуване умря някогашният капитан и треньор на Локомотив Пловдив Иван Маринов. Той се пресели в небесната селекция на популярния набор 1961 на черно-бялата академия при треньора Иван Лазаров Червения и при съотборниците си Аян Садъков, Иван Беделев и Петьо Василев, написа „ Марица„.

Иван Маринов дебютира за родния си Локомотив единствено на 17 години през есента на 1978 година против Локо София Железният централен зашитник с черно-белия екип записва 120 мача и 6 гола. През 1983 година е част от отбора спечелил Купата на Съветската войска, а година по-рано е финалист. Той е главен дирек в отбора на Атанас Драмов, завоювал бронзовите медали през 1992 година. Два пъти в кариерата си Маринов е старши треньор на родния си отбор. Водил е още тимовете на Монтана, Рилски състезател и Несебър.

Много сполучлив перион Иван Маринов има в Спартак, за който играе в Б група 168 мача и отбелязва 16 гола, а за варненския адаш записва 35 срещи и 7 попадения.

В интервала сред 1978 и 1983 година взе участие в 22 мача в националния тим за юноши (U18) и в 7 мача в националния тим за младежи (U21).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР