На 5 януари православната църква отбелязва Попова Коледа или Зимния

...
На 5 януари православната църква отбелязва Попова Коледа или Зимния
Коментари Харесай

Водици - дните, в които всяко желание се сбъдва

На 5 януари православната черква отбелязва Попова Коледа или Зимния Кръстовден, а в националния календар празникът е прочут като Водици. Смята се, че от тази дата стартират три следващи дни, в които всяко предпочитание може да се сбъдне.

Водици постоянно се празнува ден преди Богоявление, само че също като Йордановден нормалните се свързват с живота и сътворението. Обредите се извършват като ритуално встъпване в Новата година.

Отдава се респект на водата, а небето се отварят и всичките ни молебствия са чути. Дните към Богоявление се одобряват като най-силни, когато може да се орисаме с по-благосклонна орис през годината.

На 5 януари се прави обред с мълчана вода, а на 6 януари по традиция мъжете се къпят в извор за здраве и мощ. В последния ден от Водици, 7 януари, и дамите се умиват в пречистената вода, с цел да са здрави и мощни.
С празника Водици стартират 3 дни, в които всяко предпочитание се сбъдва

Ритуалът с потапянето във водата има символен темперамент и посредством него хората демонстрират, че са подготвени за ново начало.

В трите вълшебни дни би трябвало да си пожелаем това, което най-силно желаеме да ни се случи през новата година. Представете си къде се виждате в края на годината и вложете в желанието си страсти като възторг и наслада, а не боязън.

Каквито са страстите ви през интервала на Водици, такава ще ви бъде годината, и по тази причина не се фокусирайте върху отрицателното, а си позволете да мечтаете за по-добро и ярко бъдеще.

Избирайте осъзнато мислите си през днешния ден, тъй като не след дълго тези мисли ще се материализират и в случай че настройката ви е била към неприятно, не се изненадвайте от проблемите, с които ще се сблъскате.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР