На 4 юни в артсалона на Радио Варна бяха връчени

...
На 4 юни в артсалона на Радио Варна бяха връчени
Коментари Харесай

Литературният конкурс Този безкраен свят отличи своите лауреати

 На 4 юни в артсалона на Радио Варна бяха връчени премиите на тринайсетото издание на Националния книжовен конкурс за основаване на авторски текстове на британски и немски език " Този безконечен свят ", проведен от Първа езикова гимназия, МОН и Фондация " Българска памет ". Тази година текстове изпратиха възпитаници от 18 административно-териториални области на страната и от Сърбия. Прави усещане, че наред с обичайно включващите се представители на езиковите гимназии, все по-често вземат участие и печелят награди възпитаници от междинни учебни заведения и професионални гимназии. 

“ОГЪН " бе тематиката за 2019 година. А какво е огънят за младежите? Огънят и горенето са светлина, топлота, филтриране, търсачество и мощен подтик за знание, нестихваща буря, която може да изпепелява,но най-много да съзидава, да въодушевява и да озарява нашия ненаситен блян към себеизразяване посредством словото! Наградният фонд, обезпечен от Фондация " Българска памет " и Община Варна, за тази година бе 1900 лева, разпределен сред единадесет създатели.

Участниците и гостите бяха поздравени енергично персонално от доктор Милен Врабевски - ръководител на Фондация " Българска памет " и Ирена Радева - шеф отдел в РУО Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР